joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăExterneA fost dezvăluit modul în care Rusia va aplica doctrina nucleară!

A fost dezvăluit modul în care Rusia va aplica doctrina nucleară!

ZIUA NEWS

Toate legile și doctrinele Federației Ruse, inclusiv cea nucleară, se vor aplica și noilor teritorii dacă vor fi consacrate în Constituția țării, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de agenția Interfax.

„Întregul teritoriu al Federației Ruse, care este consacrat și poate fi consacrat suplimentar în Constituția Federației Ruse, se află, cu siguranță, sub protecția deplină a statului, acest lucru este absolut firesc. Toate legile, doctrinele, conceptele, strategiile Federației Ruse se aplică întregului său teritoriu”, a declarat Lavrov în cadrul conferințelor de presă de la ONU, răspunzând la întrebarea dacă doctrina nucleară a Federației Ruse va fi extinsă la noi regiuni, dacă acestea vor vota în favoarea aderării la Rusia în timpul referendumurilor.

Comentând declarațiile privind un răspuns iminent al SUA, în cazul în care noi teritorii se alătură Rusiei, ministrul a precizat: „Nu m-aș angaja în nici o prognoză sumbră aici!”

„Nu am auzit că Statele Unite amenință cu vreo lovitură, am auzit că președintele Biden a spus că, dacă vor avea loc referendumuri și rezultatele acestora vor fi adoptate, Rusia se va confrunta cu alte sancțiuni „din iad”, sau din altă parte … Dacă se avansează o teză amenințătoare că Rusia va fi lovită, voi citi acest text, nu știam că Statele Unite și Ucraina sunt aliați legați de un lanț atât de periculos”, a adăugat el.

Lavrov a precizat că Statele Unite, ca și alte țări occidentale, nu s-au declarat parte în conflictul din Ucraina și, prin urmare, trebuie să respecte convențiile internaționale care interzic furnizarea de nave de război, muniții și orice echipament militar.

„Adică, furnizând arme Kievului, Statele Unite și Uniunea Europeană și NATO nu pot pretinde statutul de neutralitate, adică, nu pot pretinde că nu participă la conflict!”, a adăugat ministrul rus de Externe.

El a subliniat că Statele Unite trimit arme Ucrainei, furnizează informații și date prin sateliți, ceea ce înseamnă că „nu sunt deloc neutre în această situație și sunt parte la conflict”.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.ziuanews.ro: https://www.ziuanews.ro/externe/a-fost-dezv-luit-modul-n-care-rusia-va-aplica-doctrina-nuclear-1572615

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: