joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăȘtiință și TehnologieAcest robot electric autonom vă poate aduce pizza la ușă!

Acest robot electric autonom vă poate aduce pizza la ușă!

Compania globală de tehnologie de mobilitate Magna a dezvoltat un robot electric autonom de livrare a pizza, cu scopul de a reduce costurile de livrare și emisiile de carbon în orașe.   –   Copyright   REUTERS

Un vehicul mic, alb, cu trei roți, se îndreaptă, printre mașinile parcate și trafic, spre ușile consumatorilor de pizza înfometați, din orașul american Detroit.

Robotul de livrare autonom detectează și evită pietonii și obstacolele, datorită camerelor sale, radarului și tehnologiei de teledetecție LiDAR (Light Detection and Ranging).

Compania care a dezvoltat botul, Magna, spune că acesta este alimentat exclusiv de electricitate și poate călători cu viteze de până la 32 km/h.

Compania globală de tehnologie de mobilitate spune că astfel de roboți de livrare ar putea reduce costurile de livrare și emisiile de carbon în orașe. În întreaga lume, companii precum Magna și Uber eats au pariat pe acești roboți, pe fondul cererii constante de livrare autonomă, deoarece consumatorii continuă să comande mese din confortul casei lor chiar și după ridicarea blocajelor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: