joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăSocialAnunțul vine de la ministrul Mediului: „Toţi cetăţenii, indiferent de venituri, se...

Anunțul vine de la ministrul Mediului: „Toţi cetăţenii, indiferent de venituri, se pot înscrie”/Despre ce program e vorba!

ANDREI COMAN

(sursa foto: Facebook/Tánczos Barna)

Programul cunoscut drept „Rabla pentru becuri” pare să prindă tot mai mult contur. E vorba de acel program prin care se intenționează ca românii să poată primi vouchere pentru a schimba becurile clasice cu unele „inteligente”, pe LED, care să consume mai puţin.

Ce presupune acest program destinat schimbării becurilor? Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a dat, miercuri, 28 septembrie, detalii, într-o intervenție la Antena3. „Programul presupune să funcţioneze pe aceleaşi reguli şi aceleaşi principii pe care s-a mers în programul Rabla pentru electrocasnice. Ministerul Mediului, prin AFM, a derulat mai multe etape ale acestui program de schimbare a echipamentelor consumatoare de energie electrică din fiecare gospodărie”, a declarat ministrul Mediului.

Ministru: Regulile, în mare, sunt aceleaşi!

Nu sunt singurele detalii aflate de la oficialul guvernamental aflat în fotoliul de șef la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. „Venim în completarea programului Rabla pentru electrocasnice cu acest program, prin care susţinem schimbarea becurilor cu unele mult mai eficiente, schimbarea becurilor clasice cu unele pe LED. Principiul este acelaşi, regulile, în mare, sunt aceleaşi.

Se înscriu acei furnizori de becuri care vor să participe în program la AFM, după care se deschide o sesiune de înscriere pentru beneficiari. Toţi cetăţenii, indiferent de venituri, se pot înscrie”, a mai spus ministrul Tanczos Barna, citat de site-ul postului de știri.

Și premierul a vorbit de schimbarea becurilor

În urmă cu exact o săptămână, pe 21 septembrie, premierul postase pe o rețea de socializare o referire la această măsură pregătită de Ministerul Mediului referitoare la schimbarea becurilor clasice, cu filament, cu unele pe bază de LED.

„În ceea ce privește eficientizarea energetică, Ministerul Mediului va veni cu o măsură specifică de sprijinire a populației, în vederea înlocuirii becurilor cu filament cu cele pe bază de LED, dar și cu măsuri care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituțiilor guvernamentale”, transmisese Ciucă, miercuri, 21 septembrie, pe Facebook.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.national.ro: https://www.national.ro/news/anuntul-vine-de-la-ministrul-mediului-toti-cetatenii-indiferent-de-venituri-se-pot-inscrie-despre-ce-program-e-vorba-775880.html

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: