La prețul de 2100 euro, performanțele sunt pă măsură!
Apple vrea până la 2.100 de euro pentru noul său smartphone emblematic iPhone 14 Pro Max. Prețul este extrem, dar și performanțele dispozitivului sunt pe măsură!
În ceea ce privește designul, este, probabil, cea mai plictisitoare generație Apple de mult timp – chiar și cu Apple AirPods Pro 2, nu au existat aproape deloc diferențe față de predecesori, și așa este și cu noul iPhone 14. În timp ce carcasa a suferit modificări minime, cum ar fi că cele trei lentile ale camerei de pe modelul Pro ies puțin mai departe de carcasă, dar există o mulțime de îmbunătățiri în interior. Experții ua testat Apple iPhone 14 Pro Max în versiunea maximă, cu 1 TB de stocare și au verificat nu doar prețul extrem, de până la 2.100 de euro ci și performanțele smartphone-ului.
Dar odată ce acesta este pornit, există o mare inovație de văzut: Apple’s Dynamic Island, decupajul pentru camera frontală, acum apare sub forma unei pastile și nu se mai lipește de marginea carcasei, ci plutește ușor. sub marginea superioară a acesteia. În consecință, camera selfie este instalată puțin mai adânc. Cu toate acestea, Dynamic Island nu este doar o decizie inteligentă de design, ci oferă și o utilizare inteligentă. Afișajul pilulelor poate afișa și notificări despre mesaje, e-mailuri și altele asemenea și poate ajusta automat dimensiunea la conținutul respectiv.
„Insulă inteligentă” și senzori noi pentru situații de urgență!
În funcție de dorințele utilizatorului, „insula dinamică” poate face și mai mult: de exemplu, butoanele de redare și pauză pentru podcasturi pot fi instalate aici sau pot fi afișate indicații scurte prin serviciul Apple Maps. Deși selecția este în prezent limitată la serviciile Apple, dezvoltatorii de aplicații vor descoperi cu siguranță funcțiile „Dynamic Island” pentru ei înșiși. De asemenea, caonoutate, iPhone 14 pro Max folosește acum noi senzori pentru a recunoaște forța de impact a accidentelor de mașină și avertizează serviciile de intervenție, prin apel de urgență și/sau un contact de urgență specificat de utilizator.
Cu toate acestea, comunicarea prin satelit a iPhone-ului nu este încă disponibilă în Austria. Acest lucru ar face posibilă apelarea de urgență în zone îndepărtate, care nu sunt acoperite de o conexiune de telefonie mobilă. Funcția va începe să fie disponibilă, deocamdată, doar în SUA și a fost anunțată gratuit, timp de doi ani. În afară de asta, afișajul bate recordurile mondiale: ecranul OLED de 6,7 inci (2.796 x 1.290 pixeli) arată o claritate impresionantă, culori uluitoare și o luminozitate care face posibilă citirea acestuia chiar și în lumina directă a soarelui. Un film arată foarte bine chiar și acolo!
Apple a descoperit afișajul mereu activ!
Este greu de crezut, dar odată cu noul iPhone, Apple a descoperit și ecranul mereu pornit – acesta a fost standard pe aproape toate celelalte smartphone-uri, de ani de zile. În mod surprinzător, acest lucru nu consumă cu adevărat bateria și nici rata de reîmprospătare, de până la 120 Herți. Motivul: Apple reglează atât luminozitatea afișajului mereu pornit, cât și rata de reîmprospătare (până la 10 Herți), dacă smartphone-ul nu este folosit mult timp sau nu este derulat. Ajustarea dinamică funcționează bine în ambele cazuri, iar munca este lină.
Apple a îmbunătățit considerabil camera, chiar dacă designul este același cu predecesorul său. Apple poate fi zgârcit cu datele tehnice, dar, în interior, există o cameră principală de 48 de megapixeli cu stabilizare optică a imaginii, o cameră ultra largă, de 12 megapixeli și o cameră-teleobiectiv, de 12 megapixeli, tot cu stabilizare optică a imaginii. În setări, utilizatorii pot alege dacă vor să primească fotografiile cu 12 sau 48 MP. Bunătățile proprii ale Apple sunt transmise mai departe datorită a patru fotografii, și puteți obține un fel de scurt videoclip în plus față de imagini, înainte de înregistrarea propriu-zisă.
Camera face fotografii fantastice!
În practică, camera iPhone-ului este mai puternică ca niciodată și poate acum să concureze în sfârșit cu flagship-uri foto precum Honor Magic4 Ultimate, Huawei P50 Pro sau Xiaomi 12S Ultra. La lumina zilei, predecesorul era deja dotat cu culori naturale și detalii grozave, dar cu noul model veți fi mai câștigați mai ales noaptea și cu zoom-ul. Acum puteți mări de până la zece ori, fără probleme și pierderi majore, chiar și noaptea! Nici o scenă nu este prea dificilă pentru noul iPhone! Deosebit de impresionant: chiar și cu iluminarea din spate, nu există efecte de strălucire inestetice sau de contur cu lumini.
iPhone-ul oferă, de asemenea, funcții inteligente noi, dar și binecunoscute. De exemplu, modul macro este activat automat, atunci când „te apropii suficient” de un obiect, ceea ce funcționează extrem de bine în practică. Și așa-numitele „stiluri fotografice” pot fi schimbate după bunul plac, inclusiv căldura și iluminarea din imagine. Pentru editarea profesională a imaginilor, fotografiile pot fi salvate și în format ProRAW – cu spațiu de stocare de până la 1 TB, dimensiunea fișierului nu este o problemă. Și: Camera selfie a primit o actualizare de focalizare automată, care face acum fotografiile vizibil mai clare.
Performanță surprinzător de bună a bateriei la noul iPhone!
Noua performanță a bateriei iPhone-ului este surprinzătoare – o disciplină în care Apple nu a fost niciodată unul dintre câștigători. În consecință, ar putea fi curios să vedem dacă afișarea permanentă a noului iPhone va anula creșterea duratei de rulare a modelului prededent. Dar este exact opusul: cu o durată medie de funcționare de 18 până la 20 de ore, aproape fiecare utilizator poate trece cu ușurință peste zi – și asta este chiar cu până la două ore mai mult decât cu predecesorul. Cu toate acestea, încărcarea este încă un dezavantaj al noului flagship Apple, altfel, destul de puternic.
Un încărcător nu mai este inclus în pachet, dacă ați luat unul separat, o încărcare completă durează circa două ore – cel wireless adaugă 20 de minute. În primele 15 minute pe cablu, iPhone 14 Pro Max ajunge la aproape 30% din capacitatea de încărcare. Nu există opțiune de extindere a memoriei. Orice altceva este din nou high-end: IP68 pentru protecție împotriva apei și prafului este disponibil, la fel ca 5G și WiFi 6, dual SIM, inclusiv E-SIM, este de asemenea la bord și telefonul mobil rulează pe iOS 16.
Incredibil de scump, dar și incredibil de bun!
Designul aproape identic nu îl dezvăluie, dar Apple și-a îmbunătățit semnificativ iPhone-ul față de precedentul model său și impresionează în aproape toate domeniile, cu excepția încărcării. Noua durată de viață a bateriei și calitatea camerei sunt cu atât mai convingătoare. Există, de asemenea, mici îmbunătățiri inteligente, cum ar fi Insula dinamică de la Apple și afișajul mereu activ. Cu toate acestea, posesorii versiunii anterioare nu vor fi mulțumiți de aceste trucuri, ci mai degrabă, de durata mai lungă de rulare și de fotografiile de acum și mai bune,.
Noul iPhone 14 Pro Max este incredibil de bun, pe de o parte, dar și incredibil de scump, pe de altă parte. Cu un preț de până la 2.100 de euro, nu doar că este mai scump decât versiunea anterioară, dar acum este aproape la egalitate cu telefonul pliabil de lux al Samsung, Galaxy Z Fold4. În ceea ce privește prețul, acest lucru dă roade în practică doar pentru profesioniștii care doresc să facă videoclipuri și fotografii cu iPhone și apoi să le editeze. Chiar și cea mai ieftină versiune de model, la 1.449 de euro (128 GB memorie) costă mult. Dar dacă îl doriți, obțineți cel mai puternic iPhone din toate timpurile!