joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăȘtiință și TehnologieBICICLETA ZBURĂTOARE!

BICICLETA ZBURĂTOARE!

Un start-up japonez a realizat o bicicletă de mare viteză, care poate zbura timp de 40 de minute!

A învăța să mergi pe bicicletă este una dintre primele noastre realizări în viață. Dar ce zici să înveți să-ți zbori cu bicicleta?

Potrivit site-ului euronews.com, prima bicicletă zburătoare din lume a fost dezvăluită joi, 15 septembrie, la Salonul Auto de la Detroit, ceea ce înseamnă că, într-o zi, în curând, am putea merge cu vehiculul asemănător dronei în loc de mașini.

Hoverbike-ul XTURISMO este capabil să zboare timp de 40 de minute și să atingă viteze de până la 100 km/h.

Thad Szott, copreședintele salonului auto din Motor City, a fost unul dintre primii care au făcut un test drive.

„Vreau să spun, este grozav! Desigur, ți-e puțin teamă, dar eram atât de însuflețit!…Mi-a făcut pielea de găină și mă simt ca un copil mic”, a spus el.

Szott vede un potențial mare pentru XTURISMO, în viitor.

„Cred că vom începe cu livrarea de bunuri și servicii, poate cu drona. Este gata pentru lumea de astăzi, dacă mergeți la aeroport. Dar sunt nerăbdător să văd când putem merge din cartier în cartier. Deci, hai să mergem afară!”, a spus el.

Start-up-ul japonez din spatele motocicletei zburătoare, AERWINS Technologies, a început să producă drone și vehicule aeriene fără pilot.

Hoverbike este deja în vânzare în Japonia, iar o versiune mai mică va fi disponibilă în SUA în 2023, pentru 777.000 USD (775.400 EUR).

Shuhei Komatsu, CEO-ul companiei, a declarat pentru Agenția Reuters că compania speră să reducă costul la 50.000 de dolari (49.890 de euro) pentru un model electric mai mic, până în 2025.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: