joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăSocialCIA face racolări în Romania!

CIA face racolări în Romania!

Vrei sa spionezi pentru americani? Uite ce trebuie să faci!

TUDOR BORCEA

CIA (Agenția Centrală de Informații ), serviciul secret extern al Statelor Unite, oferă 155 de posturi pentru angajări în diverse domenii. Agenția precizează și salariul anual și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească candidații.

Astfel, CIA este interesată de o multitudine de profesii, începând de la contabili și până la mecanici auto.

Procesul de angajare durează peste un an

Un post de contabil este plătit cu un salariu anual de plecare (posibil în funcție de experiență) de 64.143 – 113.793 dolari. Un profesionist din domeniul administrativ (sarcini de rutină, sarcini complexe de birou, secretariat, afaceri și administrație) este plătit cu 50.643- 84 941 dolari.

Un dezvoltator de aplicații (analizează, dezvoltă și implementează sisteme informatice/software pentru a îmbunătăți capacitățile CIA de culegere, producție și distribuire a informațiilor) primește  66.077 – 138.868 dolari. Un architect/șef de proiect de amenajări primește 66.077 -135.308 dolari, în timp ce un avocat este remunerat cu 79.945-176.300 dolari. Un mecanic auto are un salariu de pornire de 74.172 dolari (35,54 dolari pe oră) iar un psiholog este plătit cu 116.788 -138 868 dolari.

„Protejăm Națiunea și salvăm vieți. Procesul nostru de angajare – de la trimiterea cererii până în ziua în care treceți pragul pentru prima dată, ar putea dura un an sau mai mult. Deși acest proces poate fi de lungă durată, ar putea duce la o carieră interesantă, în care puteți face cu adevărat diferența”, arată CIA.

Verificări draconice pentru posturi „sensibile”

Dacă agenția este interesată de aplicația unui candidat, acesta va „lua parte la verificări telefonice, la testare și la interviuri în persoană pe unul dintre site-urile noastre securizate. Testarea poate include susținerea unui test de aptitudini online sau evaluarea personalității”.

Odată trecut acest pas, candidatul va primi „o ofertă condiționată de angajare. De asemenea, vă vom cere să completați formularul SF-86 ( formular standard pentru persoanele care doresc să ocupe posturi desemnate ca fiind „sensibile” din punct de vedere al securității naționale), pentru a continua procesul de autorizare, care include un set de evaluări medicale și de securitate. Veți avea nevoie de o autorizație de securitate înainte de a începe să lucrați la CIA”.

Înainte de a începe să lucrați la CIA, va trebui să finalizați evaluări medicale și de securitate, inclusiv: investigație de fundal, interviu poligraf, examinare fizică și psihologică.

Dacă treceți prin Evaluările de securitate și medicale, veți primi un apel pentru a discuta despre anumite activități de îmbarcare și data de începere. Pe site-ul său, agenția detaliază cerințele pe care trebuie să le îndeplinească candidații, pentru a se califica pentru angajare.

Spre exemplu, cei ce aplică pentru angajare „trebuie să se afle fizic în SUA sau pe teritoriile acestora. Trebuie să fiți cetățean american și să aveți cel puțin 18 ani.
Pentru a lucra la CIA, trebuie să fiți cetățean american sau să aveți dublă cetățenie, emisă de autoritățile SUA. Dacă sunteți în curs de a deveni cetățean american, puteți aplica imediat ce vi se acordă cetățenia, dar nu înainte”. „Nu ajutăm persoanele fizice să depună cereri de obținere a cetățeniei americane”, precizează agenția.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.national.ro: https://www.national.ro/stiri-externe/cia-face-racolari-in-romania-vrei-sa-spionezi-pentru-americani-uite-ce-trebuie-sa-faci-775830.html

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: