joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăAnalize/Opinii/EditorialeCOMISIA EUROPEANĂ, COCOȚATĂ PE UN BUTOI CU PULBERE!

COMISIA EUROPEANĂ, COCOȚATĂ PE UN BUTOI CU PULBERE!

SORIN ROȘCA STĂNESCU

Un butoi care stă să explodeze. Iar nebunia nebuniilor e că fitilul îl pune chiar Ursula von der Leyen. Acompaniată de birocrații bruxellezi. Un adevărat cancer al Europei. Și care, culmea, sunt îngânați de șefii statelor. De Consiliul European. O moțiune de cenzură plutește în aer. Dacă va avea cine să o voteze. Dacă nu va fi explozie, va fi implozie.
Împotriva Ursulei von der Leyen s-au manifestat, rând pe rând, mai mulți parlamentari europeni. Între care sunt și unii români. Memoria colectivă nu poate elimina o informație-cheie. Și anume că, prin complicitatea soțului acestei doamne, consultant plătit al industriei pharma, statelor europene le-au fost vârâte pe gât, în plină panică pandemică, în condiții comerciale nemaiîntâlnite până în prezent în istorie, cantități imense de vaccinuri, care, în mare parte, s-au dovedit inutile. Numai România înregistrează astfel pierderi de sute de milioane de euro, din vaccinurile neutilizate. Conform principiului vaselor comunicante, ceea ce se pierde într-o parte, se câștigă în partea cealaltă. Industria pharma prosperă. De curând, Ursula von der Leyen a mai făcut o tentativă de a executa acrobații asemănătoare, în domeniul energetic, care conduc la sacrificarea unor state, în favoarea altora. Nu aceasta este Europa pe care ne-o dorim. Nu aceasta este Europa la care România a aderat și din care este ținută în continuare, în mod imoral, cu două picioare afară: Schengen și MCV. Dacă Ursula von der Leyen va fi silită să părăsească barca UE, atunci, întreaga Comisie se schimbă. Ar fi un pas cu adevărat revoluționar. Tot ce se poate însă ca lucrurile să degenereze printr-o implozie.
Raționamentele de mai sus sunt generate de o întreagă dezbatere la nivel european și nu numai, alimentată de recentele alegeri legislative din Italia, care i-au dat câștig de cauză Georgiei Meloni și partidului ei, Fratelli d’Italia, care se va afla în fruntea unei coaliții de Dreapta. În ciuda șantajului absolut nesăbuit, ordinar, brutal, lipsit de cel mai elementar bun simț, exercitat de Ursula von der Leyen, nu în nume propriu, ci în numele Comisiei Europene, alegătorii din Italia au decis. Și, atenție, s-au prezentat 64% la urne, un procent mare, ceva mai rar de întâlnit în Europa. Acum, neomarxiștii, în frunte cu Ursula von der Leyen, urlă ca din gură de șarpe. Cum că extrema Dreaptă, fascistă chiar, ar fi venit la putere în Italia. Este cu totul și cu totul fals.
Este la fel de fals cum am spune noi că progresiștii, care de fapt sunt neomarxiști, ar fi maoiști sau staliniști. Cine îi exclude în acest fel pe ceilalți, se exclude pe sine. Dar atenție: dacă neomarxiștii au comportamente de tip extremist, ca într-o oglindă, acestea se pot răsfrânge și în sens invers, asupra Dreptei. Dreapta care câștigă rapid teren în Europa, în Ungaria, în Polonia, în Suedia, nu este de tip fascist. Nu este extremistă. Cel mult, poate fi taxată drept suveranistă. Această Dreaptă a observat – și populațiile din țările respective au validat această observație – că Uniunea Europeană, dincolo de faptul că este hiper birocratizată, greoaie, lipsită de flexibilitate, se îndreaptă într-o direcție greșită. Încercând să calce în picioare ideea de stat-națiune, făcând praf și pulbere suveranitatea statelor, UE începe să funcționeze ca un fel de Olimp. O autocrație cu sediul la Bruxelles, care, periculos de repede, se îndreaptă împotriva aspirațiilor legitime ale popoarelor, pe care ar trebui să le reprezinte. Întâistătătorii de la Bruxelles nu sunt zei. Ei pot fi cel mult extensii, și ele greșite, ale opțiunilor unor națiuni. Atâta doar că primordiale sunt națiunile. Împotrivindu-se cu înverșunare, cu încrâncenare chiar, statelor-națiune, Ursula von der Leyen devine simbolul unui grup extrem de periculos de la vârful UE, care promovează adevăratul extremism. Ce vrea Georgia Meloni? Ce vor partidele suveraniste care o susțin? Să pună stop imigrației ilegale, susținută, în mod iresponsabil, de Comisia Europeană. Să lase să funcționeze uniunile civile între persoane de același sex, dar să împiedice căsătoriile acestora și adopțiile făcute de cuplurile gay. Să fie controlate, deci cenzurate, așa cum se și cuvine, instituțiile UE, pentru a fi forțate să lucreze în beneficiul națiunilor. Să fie regândită astfel, pe baze noi, această Europă. Sau, ca să fiu și mai exact, să se revină la principiile care au fondat UE.
Sunt acești oameni politici, din state foarte diferite ale Europei, cârpele lui Vladimir Putin? Sunt aceștia putiniști? Sunt aceștia susținători ai îngenuncherii Ucrainei? Sunt aceștia fasciști?
Atenție: în România avem un partid parlamentar care a obținut 10% din mandate, AUR, și care, sub aspect electoral, conform cercetărilor de piață, crește exponențial. Și George Simion a fost acuzat de toate relele pământului. La fel de nedrept. Că ar fi o slugă a lui Vladimir Putin. Că ar fi antisemit. Că ar fi anarhist. Și așa mai departe. Asemenea acuzații vor spori exponențial în intensitate, pe măsură ce ne apropiem de momentul alegerilor, când AUR ar putea veni la guvernare. Cu certitudine, nu singur. Ci, după modelul italian, în fruntea unei coaliții a suveraniștilor. Zilele trecute, a fost tăiată panglica unui nou partid politic, Coaliția pentru Națiune. Și acest partid politic este victima unor încercări de a fi izolat pe scena publică. Deși, abia s-a născut. Înseamnă că pentru neomarxiști și nu numai, ci și pentru alianța PSD-PNL-UDMR, Coaliția pentru Națiune și, într-o măsură mult mai mare, partidul AUR, devin din ce în ce mai periculoase, pentru că au tot mai mulți aderenți. Va suferi și România, în viitor, amenințări și șantaj din partea Ursulei von der Leyen? Cu certitudine, da. Dacă nu care cumva Comisia Europeană face explozie. Sau implozie.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.ziuanews.ro: https://inpolitics.ro/comisia-europeana-cocotata-pe-un-butoi-cu-pulbere_1838410782.html

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: