joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăȘtiință și TehnologieCompania Lockheed Martin a produs cea mai puternică armă cu laser!

Compania Lockheed Martin a produs cea mai puternică armă cu laser!

Producătorul de apărare Lockheed Martin a livrat cea mai puternică armă laser de până acum Departamentului de Apărare al SUA. Laserul de 300 de kilowați ar trebui să permită „atacarea țintelor la distanțe mai mari și oprirea lor mai rapidă”, a explicat producătorul.

Potrivit unui raport al Apărării Naționale, laserul de clasa de 300 de kilowați a fost dezvoltat ca parte a Inițiativei de scalare cu laser de înaltă energie (HELSI), care este condusă de Biroul pentru Cercetare și Tehnologie al subsecretarului Departamentului pentru Apărare. Agenția a însărcinat Lockheed Martin să dezvolte laserul, în 2019. Potrivit producătorului de armament, acesta a fost capabil să livreze arma cu energie înaltă mai devreme decât era planificat.

„Au fost mai mulți furnizori selectați pentru HELSI, dar Lockheed Martin s-a concentrat pe extinderea capacităților sale de producție internă, pentru a se asigura că putem livra acest sistem la timp. Suntem cu adevărat mândri că suntem primii care au adus sistemul pe piață!”, a declarat Race McDermott, membru al echipei de soluții și concepte avansate de produse Lockheed Martin.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: