joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăCulturăConcert de pian Antoniu Nagy!

Concert de pian Antoniu Nagy!

Concert pian Antoniu Nagy

Locație:Bösendorfer Salon Musikverein – Wien

Institutul Cultural Român Viena prezintă, în cadrul seriei de concerte la Bösendorfer Salon, pe data de 16 septembrie, de la orele 19.00, recitalul pianistului Antoniu Nagy.

Nagy Antoniu este student al Academiei Naționale de Muzică din Cluj Napoca și a obţinut premiul special Bosendörfer la Concursul Internațional de Interpretare instrumentală și vocală organizat de Departamentul Muzică al Facultății de Arte al Universităţii din Oradea.

În program:

–       J.S. Bach /- Ferrucio Busoni: Chaccone în re minor

–       Frédéric. Chopin: Nocturne în Si major op. 62 n. 1

–       George Enescu: Pavane din suita op. 10 n. 2

–       Franz Liszt: Sonata în si minor S. 178

–       Serghei Rahmaninov: Preludiu în Sol major op. 32 n. 5 â

–       Serghei Prokofiev: Sonata n. 7 în Si major op. 83

Antoniu Tiberiu Nagy (21 de ani), s-a născut în România și a început să cânte la pian la 12 ani. A câștigat mai multe premii și a cântat pe scene în Italia, România, SUA, Spania, Franța, Japonia, Polonia și Olanda. Dintre cele mai importante premii ale sale, menţinonăm: ​​„Milano pianotalents international competitions” (2015, premiul al II-lea), „American Protégè international music competition” (2016, New York premiul al al II-lea), „Jeunesses international music competition Dinu Lipatti” (2016, Bucuresti), „Mihaela Ursuleasa concurs internațional de pian” (2018, București, premiul al II-lea), Olimpiada Națională de Muzică de la Craiova – premiul I, concurs internațional Leopold Bellan (2020, premiul I), concurs internațional de pian Città San Dona di Piave (2021, premiul I), concurs internațional de pian Carl Filtsch, premiul al III-lea, Concursul internațional de pian Oradea 2021, premiul I și premiul special Bosendörfer, concursul național New Hope Grand Prix, al III-lea și multe altele. A susäinut concerte pe scene importante precum Carnegie Hall (sala Weill), Teatro Donizetti din Bergamo, Teatrul de Stat „Regina Maria” din Oradea, Teatrul Odeon din București cu Orchestra Teatrului Comic, Sala Patria din Sibiu, Bimhuis Muzikgebouw din Amsterdam, Ateneul Român, Salle Cortot și altele. În 2019, a susținut recitaluri în Japonia pentru Shigeru Kawai, în Hamamatsu. A participat la cursuri de măiestrie cu muzicieni importanți precum: Stefano Miceli, Roland Proll, Polina Osetinskaya, Gottlieb Wallisch, Aurelia Vişovan. În prezent, se află în ultimul an de studii la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu Daniel Goiti și cu Stefano Miceli, la Institutul de pian Greenwich din New York.

Intrarea liberă.

Eveniment susținut de ICR Viena

ARTICOL PRELUAT DE PE http://www.rkiwien.at/: http://www.rkiwien.at/eveniment/16-sep/concert-pian-antoniu-nagy

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: