vineri, decembrie 8, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăSportDAVID POPOVICI - CAMPION ȘI RECORDMEN MONDIAL LA 200 M LIBER!

DAVID POPOVICI – CAMPION ȘI RECORDMEN MONDIAL LA 200 M LIBER!

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima 2022, cu un nou record al competiției. Românul a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 minute și a urcat pe prima treaptă a podiumului cu un nou record mondial al competiției! După aurul de la Mondialele de seniori, aurul de la Europenele de juniori și aurul de la Europenele de seniori, David își trece în palmares și aurul la Mondialele de juniori, întregind astfel o vară fantastică.

”România şi-a trecut în cont o nouă medalie de AUR la această ediţie a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Succesul a fost realizat de extraordinarul David Popovici, în finala probei de 200 m liber. Sportivul antrenorului Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 min. şi a câştigat fără emoţii medalia de AUR cu un nou record al competiţiei”, anunţă Federaţia Română de Nataţie.

Pe locul doi s-a clasat Daniel Meszaros (Ungaria), cu timpul 1:48.98, iar pe trei a terminat Filippo Bertoni (Italia, 1:49.05).

La 200 m fluture feminin, Andra Gorecki a reuşit să se claseze pe locul patru, cu timpul 2:15.12.

La 100 m spate, Aissia Prisecariu a ocupat locul 5, iar Rebecca Diaconescu a fost a șasea..

Titlurile lui David Popovici în proba de 200 m liber în 2022:

Campion mondial de seniori

Campion european de juniori

Campion european de seniori

Campioni mondial de juniori

David Popovici va lua startul și în seriile probei de 100 de metri liber, acolo unde deține recordul mondial absolut. Calificările sunt programate sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 17:59.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d