sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăNatură și Protecția MediuluiDe ce companiile de tehnologie greșesc când cred că mașinile electrice sunt...

De ce companiile de tehnologie greșesc când cred că mașinile electrice sunt o soluție la schimbările climatice!

Când vine vorba de schimbările climatice, transportul este unul dintre cei mai importanți factori pe care trebuie să-i luăm în considerare.

Guvernele îi împing pe consumatori să investească în vehicule mai curate, alimentate cu energie electrică, pentru a limita impactul ecologic al călătoriilor noastre.

Și producătorii de mașini luptă pentru atenția noastră (și banii noștri) cu noi tehnologii, pentru a ne face să investim în cele mai recente modele de vehicule electrice.

Dar pentru Paris Marx, autorul cărții „Drumul spre nicăieri”, citat de euronews.com, aceste companii greșesc în abordarea lor tehnologică.

Transportul modelează societatea

Transportul joacă un rol crucial în viața noastră de zi cu zi și, prin extensie, în modul în care orașele noastre sunt proiectate și construite.

„Așa ne deplasăm, cum ajungem la muncă, cum ajungem la magazin, cum vedem oamenii cărora ne pasă”, a spus Marx.

Și astfel, pentru ei, modul de transport predominant determină modul în care ne modelăm străzile, locația afacerilor, locurilor de muncă și caselor. Dar, mai mult decât atât, transportul definește și felul în care trăim.

Mașinile electrice nu sunt soluția!

Companiile de tehnologie se oferă să înlocuiască – încetul cu încetul – vehiculele echipate cu motoare cu ardere internă, care sunt considerate prea poluante, cu vehicule electrice, care au o amprentă de carbon mult mai mică. Dar mai mic nu înseamnă nici zero.

Este adevărat că vehiculele complet electrice nu emit deșeuri, dar bateriile care furnizează energie vehiculului sunt fabricate din minerale precum litiu și cobalt, care au un impact mare asupra schimbărilor climatice.

„Pentru a crea o mașină electrică, trebuie extrase o mulțime de minerale și multe dintre acestea vor continua să se întâmple în sudul planetei. Și acele mine au un impact incredibil asupra mediului și sănătății, în locurile în care există!”, a explicat Marx.

Prin urmare, prioritatea nu ar trebui să fie înlocuirea fiecărei mașini cu echivalentul său electric, ci, mai degrabă, regândirea mobilității, în general.

„Punerea atât de mult a accentului pe automobil și acum, pe automobilul electric, nu este modul în care ne rezolvăm problemele de mobilitate, ci mai degrabă este timpul să investim în tranzit, în ciclism, în orașe în care se poate merge pe jos, pentru a scoate oamenii complet din mașini!” – explică Marx.

Schimbările trebuie să fie corecte!

Pentru el, schimbarea este necesară pentru a asigura un viitor mai bun planetei noastre și, pentru ca această schimbare să fie benefică pentru societatea noastră în ansamblu, trebuie făcută în mod corect. Iar pentru a face acest lucru, trebuie să înțelegem că transformarea mobilității noastre face parte dintr-un set de schimbări care sunt necesare.

„Sistemul de mobilitate este o parte din aceasta, dar trebuie să acordăm atenție modului în care transportul este în conversație cu alte sisteme din oraș, pentru a ne asigura că politicile pe care le adoptăm pentru a îmbunătăți transportul sunt echitabile pentru toată lumea, și nu doar pentru oamenii care își pot permite să trăiască în zonele în care se fac acele îmbunătățiri!” – arată specialistul.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: