vineri, decembrie 13, 2024
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăAnalize/Opinii/EditorialeDECLINUL IMPERIULUI AMERICAN

DECLINUL IMPERIULUI AMERICAN

Thierry Meyssan

Pe măsură ce Statele Unite se ciocnesc cu Rusia și China pentru a preveni o organizare multipolară a lumii și pentru a-și păstra hegemonia, ea slăbește din interior. Un fiu al președintelui Biden și-a asumat mai multă putere decât un senator. Călătorește cu avioane oficiale, mandatat de tatăl său, pentru a semna contracte personale, fără ca nimeni să știe ce crede președintele. Acest individ nu are abilități speciale, el este doar un drogat care duce o viață de patachon. Nimeni nu știe cine negociază contractele pe care le semnează și de care beneficiază. Măreția democrației americane a dispărut, în favoarea unor oameni care nu sunt nici aleși, nici numiți.

În ultimii șase ani, am publicat diverse articole, cu mult înaintea mass-media mainstream, care avertizează asupra diviziării cetățenilor americani și a creșterii intoleranței în țara lor. Am prezis inevitabilitatea unui război civil și dizolvarea statului federal.

De fapt, asistăm la apariția unor noi forme de segregare, am asistat deja la alegeri prezidențiale opace, la capturarea Capitoliului și la o percheziție a fostului președinte al țării. Este democrația americană moartă? Cum va continua acest fenomen de bază?

DEMOCRAȚIA SUA

În primul rând, trebuie să observăm schimbarea demografică și socială a țării. Numărul de oameni care trăiesc în SUA a crescut de la 252 de milioane când Uniunea Sovietică s-a dizolvat în 1991 la 331, în prezent, cu aproape o treime mai mult; 79 de milioane, mai exact. În același timp, clasa de mijloc din SUA a continuat să se micșoreze. A reprezentat 70% dintre americani, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Deși criteriile statistice nu mai sunt de consens, se pare că astăzi reprezintă mai puțin de 45%. Numărul miliardarilor a crescut de șase ori din 1991, în timp ce averea medie a crescut foarte puțin, în dolari.

Instituțiile americane se bazează pe principiul separării puterilor, stabilit de Montesquieu. Este o chestiune de echilibrare a deciziilor prin distincția între Executiv, Legislativ și Judiciar. Sistemul funcționează numai dacă toți factorii de decizie împărtășesc aceleași interese. Acest lucru nu mai este valabil de la începutul globalizării, adică de la relocarea industrială în Asia și dispariția clasei de mijloc, pe care aceasta a provocat-o.

Condițiile societale nu mai permit, așadar, sistemului democratic să funcționeze. Americanii sunt conștienți de aceste răsturnări, deoarece, de la mișcarea Occupy Wall Street din 2011, multe discursuri politice au pus sub semnul întrebării puterea celui mai bogat segment, de 1% din societate. Adică, populația al cărei venit anual este de cinci ori mai mare decât cel al mediei.

O problemă fundamentală a apărut în timpul alegerilor prezidențiale din 2020. Astăzi, cel puțin o treime dintre alegători consideră că rezultatele anunțate nu reflectă voința populară. Cele două tabere se insultă în mod constant, susținând cifre, dar problema nu este alegătorul, ci opacitatea contorului. Unul dintre principiile fundamentale ale democrațiilor este transparența alegerilor. Aceasta nu este însă, controlată de către electorat, ci de către funcționarii publici, chiar și de către firmele subcontractate. De data aceasta, a depins de computere și, adesea, de funcționari publici cu ușile închise.

În ceea ce privește sfârșitul separației puterilor, cele mai surprinzătoare au fost procedurile de revocare a șefului Executivului de către Legislativ, pe baza acuzațiilor de trădare, toate acestea fiind acum invalidate. Dar, întrucât eșecul acestor demiteri nu rezolvă problema sociologică, asistăm acum la o cercetare a aceluiași fost președinte și la următorul său rechizitoriu pentru trădare.

De data aceasta, Justiția se ascunde în spatele unei interpretări aberante a Legii care face să supună acuzării persoana care are puterea să desecretizeze ceea ce a considerat, pentru că a uitat să desecretizeze anumite hârtii personale. Natura nebunească a acestor acuzații nu scapă cetățenilor obișnuiți, care se îndepărtează de instituțiile cândva democratice.

Prăbușirea democrației americane s-a manifestat odată cu capturarea Capitoliului de către o mulțime furioasă, la 6 ianuarie 2021. Știm acum că nu avea intenția de a răsturna Congresul, dar că poliția, comportându-se ca instrumentul represiv al unei dictaturi, nu a căutat să mențină ordinea, ci să pedepsească cetățenii care au protestat. Abia după ce poliția a aruncat un demonstrant care urca pe fațadă, mai multe etaje, provocându-i moartea, mulțimea exasperată a lansat un asalt asupra clădirii Congresului.

VA CONTINUA ACEST FENOMEN?

Nu există nici un motiv pentru ca acest fenomen să se oprească, atâta timp cât persistă componența societală actuală a Statelor Unite. Cazurile de corupție arată că, dimpotrivă, va crește. Într-adevăr, nu mai este vorba de înalți funcționari publici, care abuzează de puterea lor, ci de indivizi nici aleși și nici numiți, care controlează o putere mai mare decât cea a unui senator: instituțiile de forță.

HUNTER BIDEN

Amintiți-vă de afacerea Biden: în timpul campaniei prezidențiale din 2020, New York Post a dezvăluit că un computer aparținând unuia dintre copiii candidatului democrat, a fost confiscat de FBI. Tabloidul a susținut că dosarele confiscate dovedesc atât viața disolută a tânărului (ceea ce nu era un mister), cât și corupția lui și a tatălui său.

Imediat, a fost efectuată o vastă operațiune pentru a salva onoarea candidatului Joe Biden. Pe de o parte, FBI a refuzat să verifice în continuare computerul, pe de altă parte, personalități din cadrul Comunității de Informații din SUA au răspândit zvonul că ar fi dezinformarea rusească, profitabilă pentru candidatul Trump. În cele din urmă, acuzațiile New York Post au fost ignorate de mass-media și candidatul Biden a fost declarat câștigător.

Doi ani mai târziu, afirmațiile NYP s -au dovedit adevărate, noi documente au ieșit la iveală, iar Ministerul rus al Apărării a confiscat mai multe documente în timpul operațiunii sale în Ucraina. Acum se pare că:

Hunter Biden, care a povestit el însuși perioada sa în care se droga, este, de fapt, încă dependent de droguri. Este înconjurat de o camarilă de tineri, care îi împărtășesc dependența de cocaină și cu care organizează petreceri fastuoase. Fără să emită o judecată morală asupra acestor activități, toată lumea poate vedea că Hunter Biden nu este în stare să conducă companii.

Hunter Biden a fondat sau preluat controlul asupra unor companii importante (Eudora Global; Owasco; Oldaker, Biden and Belair LLP; Paradigm Global Advisors; Rosemont Seneca Advisors; Seneca Global Advisors). În timp ce tatăl său era vicepreședinte și John Kerry secretar de stat, Hunter Biden a fondat o companie cu fiul vitreg al lui Kerry, Christopher Heinz.

Acesta din urmă a început să facă afaceri în Ucraina, în numele Departamentului Apărării, al cărui secretar era atunci Ashton Carter. În mod oficial, era vorba de evaluarea rămășițelor programelor biologice militare sovietice, cu excepția cazului în care era vorba de a continua cercetări ilegale în Ucraina ale SUA, așa cum susțin rușii.

Hunter Biden și unchiul său, James Biden, au lucrat cu o companie petrolieră de stat chineză, CEFC. Hunter a primit astfel 3,8 milioane de dolari, deși nu are expertiză în chestiuni petroliere.

Hunter Biden a devenit director al celei de-a doua mari companii petroliere din Ucraina, Burisma, deși nu are nici o calificare pentru aceasta. A fost plătit cu 50.000 de dolari pe lună.

De ani de zile, Hunter Biden călătorește permanent în avioane oficiale, fără a avea legătură cu statutul său de fiu al președintelui, ceea ce îi permite doar să-și însoțească tatăl în avionul său. În cele din urmă, Hunter Biden conduce sau face parte din multe corporații. El reprezintă, oficial, Departamentul Apărării și, neoficial, cel puțin, pe tatăl său. Primește sume mari pentru munca pe care nu o poate face.

Chiar și presupunând că președintele Biden nu este implicat în treburile fiului său, el ascunde confuzia care există între afacerile personale și cariera politică a tatălui său. Îi permite să se bucure de mijloacele oficiale, pentru înșelătoriile sale.

Sub Imperiul Roman, Caligula și-a numit calul consul. În Statele Unite, vicepreședintele Biden a acoperit înșelătoriile fiului său. Astăzi, devenit președinte, nu mai are totul pe cap și fiul său profită de ocazie, pentru a continua să facă afaceri, revendicând sprijinul. Aceste acuzații nu mai sunt zvonuri. Acestea sunt fapte stabilite de rapoartele Senatului.

SLĂBIREA STATULUI FEDERAL

Alte regiuni ale lumii privesc diferit slăbirea statului federal. Pentru ruși, care au trecut prin mai multe revoluții și dizolvarea URSS, neînțelegerile dintre cetățenii americani vor duce la un război civil acasă, pe termen mediu. Aceasta va duce la o împărțire a Statelor Unite în țări independente, mai mult sau mai puțin omogene din punct de vedere etnic.

Dimpotrivă, pentru chinezi, care au experimentat de mai multe ori slăbirea monarhiei lor, Statele Unite vor rezista, dar se vor cufunda într-o formă de anarhie. Statele federate își vor lua autonomia și nu se vor mai supune cu adevărat statului federal. În orice caz, doar occidentalii își imaginează că Statele Unite sunt încă o democrație și că așa va rămâne.

Autor: Thierry Meyssan

Sursa: pagina facebook Angelo Davidescu

ARTICOL PRELUAT DE PE www.gandeste.org: https://gandeste.org/analize-si-opinii/thierry-meyssan-declinul-imperiului-american/125620/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii