miercuri, mai 31, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăJustiție și LegislațieDENUNȚ PE JUDECĂTOAREA STOICESCU!

DENUNȚ PE JUDECĂTOAREA STOICESCU!

Noi dezvaluiri despre presiunile făcute de procurorul DNA, Gheorghe Popovici, pentru execuția fostei președinte a Tribunalului Timiș, judecătoarea Adriana Stoicescu: “Am fost chemat la DNA, spunându-mi-se să mă prezint la șeful Secției I, Gheorghe Popovici… Domnul Popovici mi-a cerut să fac un denuțt olograf despre judecătoarea Adriana Stoicescu… Mi s-a spus să nu zic alte detalii, deoarece este o anchetă în curs!”

SCRIS DE GEORGE TĂRÂȚĂ

Apar noi detalii despre operațiunea pusă la cale de DNA împotriva cunoscutei judecătoare Adriana Stoicescu (foto 1), fosta președintă a Tribunalului Timiș. Și de această dată, dezvăluirile au fost făcute în instanță, în fața judecătorului Nicolae Comaromi, de la Tribunalul Timiș, cel care soluționează dosarul în care au fost trimiși în judecată mai mulți polițiști de frontieră. O cauză începută de DNA și apoi continuată de DIICOT, fără legătură cu judecătoarea Stoicescu.

După ce, la termenul din iunie 2022, fostul șef al Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, polițistul Gabriel Furcea, a relatat cum procurorul DNA Gheorghe Popovici (foto 2), fost șef al Secției I DNA, astăzi aflat la pensie, i-a cerut să facă denunț împotrivă Adrianei Stoicescu, dezvăluiri similare au fost făcute în urmă cu trei săptămâni. Astfel, la termenul din 1 septembrie 2022, fostul agent de poliție Silviu Sorinel Drăguț, de la PTF Moravița, i-a explicat judecătorului Nicolae Comaromi că, la rândul său, a fost chemat la DNA București, procurorul Gheorghe Popovici solicitându-i să formuleze denunț împotriva judecătoarei Adriana Stoicescu.

Iată declarația agentului de politie privind denunțul cerut de Popovici, redată de site-ul impactpress.ro:

“În anul 2016, am fost chemat la sediul DNA – Structura centrală, fiind sunat de comisarul șef Crăciun, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, spunându-mi că, a doua zi, la ora 9, să mă prezint la șeful Secției I Penale, Gheorghe Popovici. Am fost chemat acolo împreună cu un alt coleg, Chiba Radu. Domnul procuror șef Gheorghe Popovici mi-a cerut să fac un denunț olograf despre judecătoarea Adriana Stoicescu. Nu am făcut acest lucru și mi s-a spus să nu zic alte detalii, deoarece este o anchetă în curs”.

Dezvăluiri din biroul DNA: “Îmi spunea că-l interesează în mod expres Adriana Stoicescu”

Nu este singura declarație despre interesul DNA pentru judecătoarea Adriana Stoicescu. Așa cum precizam la începutul articolului, la un termen precedent din dosarul polițiștilor de frontieră, fostul șef al Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, Gabriel Furcea, a povestit întâlnirea pe care a avut-o cu același procuror DNA Gheorghe Popovici, care a încercat să îl intimideze, pentru a obține declarații împotrivă fostei președinte a Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu (click aici pentru a citi): https://www.luju.ro/popovici-de-la-dna-a-tintit-o-pe-judecatoarea-stoicescu-modul-de-lucru-al-dna-a-fost-devoalat-in-instanta-fostul-sef-al-vamii-oravita-presat-de-seful-sectiei-i-din-dna-gheorghe-popovici-sa-o-denunte-pe-judecatoarea-adriana-stoicescu-de-la-tribunalul-timis

Prezentăm declarația dată în fața judecătorului Nicolae Comaromi de la Tribunalul Timiș de fostul sef al PTF Moravița, Gabriel Furcea:

„Când nu mai aveam interdicția de a desfășură profesia, ne-am întors, în decembrie 2016, la dispoziție, lucrând la sediul Inspectoratului. De prin luna aprilie nu s-a mai prelungit nici controlul judiciar, iar după expirarea acestei măsuri, undeva prin aprilie, mai, iunie 2017, am fost contactat de un ofițer de la Serviciul Județean Anticorupție Timiș.

Când ne-am întâlnit, acesta mi-a spus că știe prin ce am trecut, ca șeful lui sau fostul lui șef, Bercea Emil, și că sunt la București niște oameni care vor să discute cu mine.

Am spus că sunt de acord și, a doua zi, am plecat noaptea, pentru a fi acolo, dimineața. Nu știam unde merg și am văzut că sunt la DNA, structura centrală.

Jos ne-a întâmpinat un ofițer de poliție, care s-a prezentat a fi comisar șef Crăciun Viorel. Am mers sus, am intrat în biroul unui procuror, acesta spunând că este Gheorghe Popovici, spunând că știe prin ce am trecut și că trebuie să reglementăm aceste aspecte. Am început să povestesc 5-6 minute, după care dumnealui îmi spunea că-l interesează în mod expres doamna judecător Adriana Stoicescu.

În acest moment, efectiv, am rămas blocat, din nou eram pus în fața unui fapt de a spune aspecte despre care nu știam ce să visez sau imaginez. Iritat, procurorul a spus că, oricum, fiind acolo, dacă nu vreau să spun. Era în aceeași notă de a face împreună, dar nu știu ce să facem. Dacă trebuie să fie spusă o poveste, trebuie să existe un sâmbure de adevăr.

Încercând să mă intimideze, m-a trimis în biroul lui Crăciun Viorel, să mă audieze ca martor. Am scris olograf declarația, de mână. Când a văzut că nu scriu după dictare – am scris că și eu mă arestam, singur, după acele povești din referatul de arestare –, mi-a spus să ies afară și nu am mai continuat declarația.

Între timp, au mai fost și alte tendințe ale acestor persoane din cadrul DNA. M-au mai chemat de două ori, iar cea mai vie dovadă e că mi-au dat banii de transport în contul personal”.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luju.ro: https://www.luju.ro/denunt-pe-judecatoarea-stoicescu-noi-dezvaluiri-despre-presiunile-facute-de-procurorul-dna-gheorghe-popovici-pentru-executia-fostei-presedinte-a-tribunalului-timis-judecatoarea-adrian-stoicescu-am-fost-chemat-la-dna-spunandu-mi-sa-ma-prezint-la-seful-sect

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: