joi, decembrie 7, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăSocial"Din această perspectivă, mă mândresc că sunt primul „conspiraționist” al țării!"

„Din această perspectivă, mă mândresc că sunt primul „conspiraționist” al țării!”

prof.univ. dr. GHEORGHE PIPEREA

Dacă arăți lumii că progresismul occidental e o combinație de birocrați obtuzi, de impostori care pretind aplauze pentru „calitățile” lor de salvatori tehnocrați, de politicieni corupți și de idioți utili ai mahărilor de la butoane, te califici imediat ca teoretician al conspirației. Din această perspectivă, mă mândresc că sunt primul „conspiraționist” al țării.

În plandemie, ni s-a cerut să renunțăm la libertăți individuale, pentru siguranța colectivă. Acum, ni se cere să renunțăm la siguranța personală, pentru ordinea liberală mondială.

De fiecare dată, cineva a beneficiat financiar sau geostrategic, iar oamenii normali, concreți, diferiți de omul nou de tip comunist/nazist/digital, și-au pierdut drepturile, proprietățile, veniturile și idealurile.

În timp ce Europa luptă cu Poutine cu arma „sobrietății” energetice, a înfometării voluntare și a igienei amânate, China invadează Europa cu mașinile produse în China. Mașinile europene clasice dispar – nu doar că s-a ajuns ca puținii cumpărători interesați să aștepte ani de zile mașinile noi comandate, dar motoarele termice urmează a fi eliminate, treptat, până în 2030. China nu și-a asumat o asemenea țintă. China face mașini cu motoare termice, în continuare. În plus, China are producători de mașini electrice care au depășit ca vânzări Tesla. De exemplu, BYD a devenit numărul unu mondial în domeniu și ia cu asalt Europa. La recesiunea deja instalată pe motiv de „luptă” cu plandemia și cu Poutine, se va adăuga și șomajul masiv, cauzat europenilor (inclusiv nouă, românilor) de acest asalt. Dar, nu-i nimic, noi luptăm cu sârg și drag pentru ordinea mondială liberală, așa cum o înțeleg birocrații europeni, nealeși de nimeni și jenant de mult plătiți de noi, din munca și sărăcia noastră.

Dacă atitudinea anti-prostie și anti-ipocrizie este euroscepticism, atunci, nu mă deranjează să fiu astfel ștampilat.

PS: Între timp, naivii plini de bani care și-au cumpărat cu zeci de mii de euro mașini electrice pentru a contribui la înfrigurarea climatică, stau la cozi cu orele, pentru a-și încărca gratis bateriile. Acasă e scumpuț și curând va fi friguț.

Autor: Gheorghe Piperea

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL AUTORULUI DE PE www.gandeste.org: https://gandeste.org/analize-si-opinii/gheorghe-piperea-din-aceasta-perspectiva-ma-mandresc-ca-sunt-primul-conspirationist-al-tarii/125815/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d