marți, iunie 6, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăPoliticăDiscursul lui Putin, integral!

Discursul lui Putin, integral!

R.C.

Cotidianul.ro dă publicității  textul discursului rostit miercuri de Vladimir Putin, discurs care era programat marți seară, dar din motive necunoscute încă nu a mai avut loc.  

Dragi prieteni!

Tema discursului meu este situația din Donbas și cursul unei operațiuni militare speciale de eliberare de sub regimul neo-nazist care a preluat puterea în Ucraina în 2014, ca urmare a unei lovituri de stat armate.

Astăzi, fac un apel către voi, către toți cetățenii țării noastre, către oameni de diferite generații, vârste și naționalități, către oamenii marii noastre Patrii, către toți cei uniți de marea Rusie istorică, către soldați și ofițeri, voluntari care sunt acum luptă pe linia frontului, sunt pe postul de luptă, către frații și surorile noștri – locuitorii din Republicile Populare Donețk și Lugansk, regiunile Herson și Zaporojie și alte zone eliberate de regimul neo-nazist.

Va fi vorba despre pașii necesari, urgenți, pentru a proteja suveranitatea, securitatea și integritatea teritorială a Rusiei, despre susținerea dorinței și voinței compatrioților noștri de a-și determina propriul viitor și despre politica agresivă a unei părți din elitele occidentale, care se străduiesc cu toată puterea lor să-și mențină dominația, iar pentru aceasta, încearcă să blocheze, să suprime orice centre suverane independente de dezvoltare, pentru a continua să-și impună cu cruzime voința altor țări și popoare, să-și planteze pseudo-valorile.

Scopul acestui Occident este de a slăbi, de a diviza și, în cele din urmă, de a ne distruge țara. Ei spun deja direct că în 1991 au reușit să despartă Uniunea Sovietică, iar acum, a sosit momentul pentru Rusia însăși, ca ea să se dezintegreze în multe regiuni și regiuni ostile de moarte.

Și planifică astfel de planuri de mult timp. Au încurajat bandele de teroriști internaționali din Caucaz, au promovat infrastructura ofensivă a NATO, aproape de granițele noastre. Ei au făcut din rusofobia totală arma lor, inclusiv, timp de zeci de ani, au cultivat intenționat ura față de Rusia, în primul rând, în Ucraina, pentru care pregăteau soarta unui punct de sprijin anti-rus, iar poporul ucrainean însuși a fost transformat în carne de tun și împins la război cu țara noastră, declanșând acest război, încă din 2014, folosind forțele armate împotriva populației civile, organizând genocid, blocade, teroare împotriva oamenilor care au refuzat să recunoască puterea apărută în Ucraina, ca urmare a unei lovituri de stat.

Și după ce actualul regim de la Kiev a refuzat în mod public o soluție pașnică a problemei Donbass și, în plus, și-a anunțat pretențiile asupra armelor nucleare, a devenit absolut clar că un nou, încă altul, așa cum sa întâmplat de două ori înainte, atac la scară largă, asupra Donbasul-ui, era inevitabil. Și atunci, la fel de inevitabil, ar fi avut loc un atac asupra Crimeei Ruse – asupra Rusiei.

În acest sens, decizia privind o operațiune militară preventivă era absolut necesară și singura posibilă. Principalele sale scopuri – eliberarea întregului teritoriu al Donbassului – au fost și rămân neschimbate.

Republica Populară Lugansk a fost deja aproape complet eliberată de neonazişti. Luptele în Republica Populară Donețk continuă.

Aici, timp de opt ani, regimul de ocupație de la Kiev a creat o linie profund eșalonată de fortificații pe termen lung. Atacul lor frontal ar fi dus la pierderi grele, așa că unitățile noastre, precum și unitățile militare ale republicil Donbass, acționează sistematic, competent, folosesc echipamente, protejează personalul și eliberează pas cu pas teritoriul Republicii Donețk, curăță orașele și satele de neo-naziști, oferă asistență oamenilor pe care regimul de la Kiev i-a transformat în ostatici, în scuturi umane.

După cum știți, militarii profesioniști care servesc sub contract, participă la operațiunea militară specială. Formațiunile de voluntari se luptă și ele, umăr la umăr cu ei: oameni de diferite naționalități, profesii, vârste, sunt adevărați patrioți. La chemarea inimii lor, au venit în apărarea Rusiei și a Donbasului.

În acest sens, am dat deja instrucțiuni Guvernului și Ministerului Apărării ca, în întregime și în cel mai scurt timp posibil, săfacă tot ce e nevoie pentru a stabili statutul juridic al voluntarilor, precum și al luptătorilor unităților din Republicile Populare Donețk și Lugansk. Ar trebui să fie același cu cel al militarilor obișnuiți ai armatei ruse, inclusiv material, sprijin medical și garanții sociale. O atenție deosebită trebuie acordată organizării aprovizionării cu echipamente și echipamente cu formațiuni și detașamente de voluntari ale miliției populare din Donbass.

În cursul rezolvării principalelor sarcini de protecție a Donbassului, trupele noastre, pe baza planurilor și deciziilor Ministerului Apărării și ale Statului Major General privind strategia generală de acțiune, au eliberat de neo-naziști și teritorii semnificative ale regiunilor Hersonului și Zaporozhye și o serie de alte regiuni. Ca urmare, s-a format o linie extinsă de contact de luptă, care este de peste o mie de kilometri.

Ce vreau să spun public astăzi, pentru prima dată? Deja, după începerea operațiunii militare speciale, inclusiv a discuțiilor de la Istanbul, reprezentanții Kievului au reacționat foarte pozitiv la propunerile noastre, iar aceste propuneri au vizat, în primul rând, asigurarea securității Rusiei și a intereselor noastre. Dar este evident că soluția pașnică nu i se potrivea Occidentului, prin urmare, după ce s-au ajuns la anumite compromisuri, Kievului i s-a dat de fapt ordin direct de a perturba toate acordurile.

Ucraina a început să fie încărcată cu arme și mai mult. Regimul de la Kiev a lansat noi bande de mercenari și naționaliști străini, unități militare antrenate la standardele NATO și sub comanda de facto a consilierilor occidentali.

În același timp, regimul de represiune din întreaga Ucraină împotriva propriilor cetățeni, instituit imediat după lovitura armată din 2014, a fost întărit, în cel mai sever mod. Politica de intimidare, teroare și violență capătă din ce în ce mai multe forme de masă, teribile, barbare.

Vreau să subliniez că știm că majoritatea oamenilor care trăiesc în teritoriile eliberate de neonazişti, iar acestea sunt, în primul rând, ținuturile istorice ale Novorossiei, nu vor să fie sub jugul regimului neo-nazist. La Zaporojie, în regiunea Herson, în Lugansk și Donețk, au văzut și văd atrocitățile pe care neonaziștii le fac în zonele ocupate din regiunea Harkov. Moștenitorii lui Bandera și pedepsitorii naziști ucid oameni, îi torturează, îi aruncă în închisoare, stabilesc pedepse, reprimă, chinuiesc civili.

Peste șapte milioane și jumătate de oameni locuiau în Republicile Populare Donețk și Lugansk, în regiunile Zaporojie și Herson, înainte de izbucnirea ostilităților. Mulți dintre ei au fost nevoiți să devină refugiați, să-și părăsească casele. Iar cei care au rămas – aproximativ cinci milioane de oameni, astăzi sunt supuși la foc constant de artilerie și rachete de la militanții neonazisti. Au lovit spitale și școli, organizează atacuri teroriste împotriva civililor.

Nu putem, nu avem dreptul moral de a preda oameni apropiați pentru a fi sfâșiați de călăi, nu putem decât să răspundem dorinței lor sincere de a-și determina propria soartă. Parlamentele republicilor populare Donbass, precum și administrațiile militaro-civile ale regiunilor Herson și Zaporojie, au decis să organizeze referendumuri privind viitorul acestor teritorii și s-au adresat către noi, Rusia, cu o cerere de a sprijini un astfel de pas.

Permiteți-mi să subliniez că vom face totul pentru a asigura condiții sigure pentru organizarea referendumurilor, astfel încât oamenii să își poată exprima voința. Și vom sprijini decizia privind viitorul lor, care va fi luată de majoritatea locuitorilor din Republicile Populare Donețk și Lugansk, regiunile Zaporojie și Herson.

Dragi prieteni!

Astăzi, Forțele noastre Armate, așa cum am spus deja, operează pe linia de contact, care depășește o mie de kilometri, se confruntă nu numai cu formațiunile neonaziste, ci, de fapt, cu întreaga mașinărie militară a Occidentului colectiv.
În această situație, consider necesar să luăm următoarea decizie – este pe deplin adecvată amenințărilor cu care ne confruntăm – și anume: să ne protejăm Patria Mamă, suveranitatea și integritatea teritorială a acesteia, să asigurăm securitatea poporului și poporului nostru în teritoriile eliberate. Consider că este necesar să susțin propunerea Ministerului Apărării și Statului Major General privind desfășurarea mobilizării parțiale în Federația Rusă.

Repet, vorbim în mod specific de mobilizare parțială, adică doar cetățenii care se află în prezent în rezervă vor fi supuși conscripției, iar mai ales cei care au servit în Forțele Armate, au anumite specialități militare și experiență relevantă.

Cei chemați la serviciul militar vor urma fără greșeală pregătire militară suplimentară, ținând cont de experiența unei operațiuni militare speciale, înainte de a fi trimiși în unități.

A fost semnat decretul de mobilizare parțială.

În conformitate cu legea, camerele Adunării Federale – Consiliul Federației și Duma de Stat – vor fi informate oficial despre acest lucru astăzi, prin scrisori.

Activitățile de mobilizare vor începe astăzi, din 21 septembrie. Îi sfătuiesc pe șefii de regiuni să acorde toată asistența necesară activității comisariatelor militare.

Aș dori să subliniez că cetățenii ruși chemați la serviciul militar prin mobilizare, vor primi statutul, plățile și toate garanțiile sociale ale personalului militar care servește în baza unui contract.

Voi adăuga că Decretul de mobilizare parțială prevede și măsuri suplimentare pentru îndeplinirea ordinului de apărare a statului. Șefii întreprinderilor din industria de apărare sunt direct responsabili pentru rezolvarea sarcinilor de creștere a producției de arme și echipamente militare și de desfășurare a capacităților de producție suplimentare. La rândul lor, toate problemele de sprijin material, de resurse și financiar pentru întreprinderile de apărare trebuie soluționate imediat de Guvern.

Dragi prieteni!

În politica sa agresivă anti-rusă, Occidentul a depășit toate liniile. Auzim constant amenințări la adresa țării noastre, a poporului nostru. Unii politicieni iresponsabili din Occident nu vorbesc doar despre planuri de organizare a furnizării de arme ofensive cu rază lungă de acțiune către Ucraina – sisteme care vor permite lovituri împotriva Crimeei și a altor regiuni ale Rusiei.
Asemenea lovituri teroriste, inclusiv cu utilizarea armelor occidentale, sunt deja efectuate în așezările de graniță din regiunile Belgorod și Kursk. În timp real, folosind sisteme moderne, avioane, nave, sateliți, drone strategice, NATO efectuează recunoașteri în tot sudul Rusiei.
La Washington, Londra, Bruxelles, ei împing direct Kievul să transfere operațiuni militare pe teritoriul nostru. Nemaiascunzându-se, ei spun că Rusia ar trebui învinsă prin toate mijloacele pe câmpul de luptă, urmată de privarea de orice suveranitate politică, economică, culturală, în general, cu jefuirea completă a țării noastre.

A fost lansat și șantajul nuclear. Vorbim nu numai despre bombardarea centralei nucleare Zaporizhzhya, care este încurajată de Occident, care amenință cu o catastrofă nucleară, ci și despre declarațiile unor reprezentanți de rang înalt ai principalelor state NATO despre posibilitatea și admisibilitatea folosirea armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei – arme nucleare.

Celor care își permit să facă astfel de afirmații despre Rusia, aș vrea să le reamintesc că țara noastră are și diverse mijloace de distrugere, iar pentru unele componente, mai moderne decât cele ale țărilor NATO. Și dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, cu siguranță, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja Rusia și poporul nostru. Nu este o cacealma.

Cetăţenii Rusiei pot fi siguri că integritatea teritorială a Patriei noastre, independenţa şi libertatea noastră vor fi asigurate, subliniez din nou acest lucru, cu toate mijloacele de care dispunem. Și cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare, ar trebui să știe că și roza vânturilor se poate întoarce în direcția lor.

Este în tradiția noastră istorică, în soarta poporului nostru, să-i oprim pe cei care luptă pentru dominația lumii, care amenință cu dezmembrarea și înrobirea Patriei noastre, Patriei noastre. O vom face acum și așa va fi.

Cred în sprijinul tău.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.cotidianul.ro: https://www.cotidianul.ro/discursul-lui-putin-postat-de-kremlin-1/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: