joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăJustiție și LegislațieGUVERNUL, SOMAT SA RENUNȚE LA MODIFICAREA CODULUI FISCAL!

GUVERNUL, SOMAT SA RENUNȚE LA MODIFICAREA CODULUI FISCAL!

Adresa oficială a APP către premierul Ciucă: „Românii, și așa sărăciți și dijmiuți, sunt suprataxați și supraimpozitați!”

Lumea Banilor

Secretarul general al Alianței pentru România (APP), Codrin Ștefănescu, anunță că formațiunea politică a solicitat Guvernului României condus de Nicolae Ciucă (foto) printr-o adresă oficială, să renunțe definitiv la Ordonanța 16/15 iulie 2022, emisă pentru modificarea și completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal.

​ Potrivit APP, este vorba de Ordonanța prin care românii, „și așa sărăciți și dijmiuți prin toate celelalte inițiative legislative adoptate de către Guvern, sunt suprataxați și supraimpozitați. Inclusiv în ceea ce privește suprataxarea locuințelor personale, atât din mediul urban, cât și rural”.
​Alianța precizează că a depus la Avocatul Poporului o adresă oficială, prin care îi solicită să sesizeze Curtea Constituțională a României asupra aspectelor de neconstituționalitate în ceea ce privește Ordonanța prin care Guvernul a hotărât „majorarea birurilor către români”.

Iată anunțul APP:
„A.P.P. a solicitat astăzi Guvernului României, printr-o adresă oficială, să renunțe definitiv la Ordonanța 16/15 iulie 2022, emisă pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015, privind Codul fiscal. Este vorba de Ordonanța prin care românii, și așa sărăciți și dijmuiți prin toate celelalte inițiative legislative adoptate de către Guvern, sunt suprataxați și supraimpozitați. Inclusiv în ceea ce privește suprataxarea locuințelor personale, atât din mediul urban, cât și rural.

A.P.P. a făcut către Guvern solicitarea de suspendare definitivă a aplicării Ordonanței, în temeiul Art. 108 din Constituția României, republicată, și al Art. 1, pct. III., alin.2, din Legea nr. 311/2021, privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe.

Știind că Guvernul României este total nepăsător și cinic la adresa oricărei solicitări venite din partea românilor (sindicate, pensionari, patronate), l-am atenționat că:

–A.P.P. a depus la Avocatul Poporului o adresă oficială, prin care îi solicităm să sesizeze Curtea Constituțională a României, asupra aspectelor de neconstituționalitate în ceea ce privește Ordonanța 16/15.iulie 2022, prin care Guvernul a hotărât majorarea birurilor către români. Echipa de juriști ai A.P.P. (magistrați, avocați) a argumentat în aceasta adresă și a subliniat d.p.d.v. juridic, toate aspectele de necostituționalitate ale Ordonanței;

–A.P.P. va depune totodată și în Parlament, Proiectul de lege privind anularea Ordonanței 16/2022. Ca să înțeleagă și cei de la Palatul Victoria, că mergem până la capăt pentru a bloca aceasta măsură antiromânească.

Sperăm că discuțiile pe acest Proiect de lege vor fi susținute și de alți parlamentari, contrar dispozițiilor primite de la șefii lor de partid. Sperăm să se responsabilizeze, măcar din interes față de familiile lor, față de electorii care i-au votat și i-au trimis în Parlament, nu pentru a emite legi sau a aproba Ordonanțe înrobitoare, imposibil de suportat de către orice familie de români, sau cu vizibil caracter antiromânesc.
Totodată, solicitam Guvernului să comunice public, dacă numai la articolul legat de supraimpozitarea locuinței românilor, aceasta vă crește de la 1 ianuarie 2023, chiar și cu 350%”.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luba.ro: https://luba.ro/guvernul-somat-sa-renunte-la-modificarea-codului-fiscal-adresa-oficiala-a-app-catre-premierul-ciuca-romanii-si-asa-saraciti-si-dijmiuti-sunt-suprataxati-si-supraimpozitati/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: