joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăInvestigațiiINDUSTRIAȘ: „AMERICANII CONTROLEAZĂ TOTUL ÎN PLANUL SECUND!”

INDUSTRIAȘ: „AMERICANII CONTROLEAZĂ TOTUL ÎN PLANUL SECUND!”

KAREN SMITH

Industriașul german Wolfgang Grupp. Fotografie furnizată – September 26, 2022

Industriașul german de la Wolfgang Grupp, CEO-ul gigantului textil Trigema, nu înțelege de ce germanii îl văd brusc pe Vladimir Putin ca pe un inamic de moarte. El crede că SUA controlează totul în al doilea plan și sunt unicii câștigători ai acestui război.

Șeful producătorului de textile a luat atitudine față de războiul din Ucraina, într-un interviu pentru BW24.de. Grupp a declarat pentru portalul amintit: „Nu înțeleg cum poți fi cel mai bun prieten cu domnul Putin timp de 20 de ani, să fii 100% dependent de el și, în două luni, să devii dușman de moarte! Asta nu are sens.”

Trebuie să se fi întâmplat ceva de un timp, a sugerat Grupp. Patriarhul companiei crede că „nordamericanii controlează totul în fond, astfel încât să rămână o putere mondială”. SUA, a spus el, a fost singurul câștigător în acest război.

Grupp: „Furnizarea de arme Ucrainei cu mare fanfară”

Grupp continuă să spună în interviu: „Dacă livrăm arme Ucrainei cu mare fanfară, de miliarde și, în același timp, spunem: Nici o problemă, cetățenii și economia trebuie să plătească pentru asta. Acestea sunt afirmații pe care nu le pot înțelege!” El a spus că nu a experimentat niciodată „încheierea unei dispute, dându-i unuia un cuțit mai mare și celuilalt, un topor mai mare”.

Grupp insistă, în schimb, asupra negocierilor cu Putin. Altfel, a spus el, războiul nu se poate termina. Firma sa, a spus antreprenorulare o povară financiară mare, din cauza războiului. Recent, el a spus într-un interviu acordat FOCUS online că costurile sale pentru gaz au crescut de zece ori, în ultimii doi ani. El a declarat pentru BW24.de că a fost „pedepsit” pentru trecerea la gaz.

Fără muncă de sclav!

Industria textilă a fost înfundată în controverse, deoarece folosește mână de lucru de sclavi, ateliere de lucru de peste mări și un model de afaceri „modă rapidă”, care încurajează risipa masivă și consumul nesustenabil. Grupp a evitat aceste probleme, printr-un angajament pe termen lung, pentru a produce textile în întregime în Germania – mai precis, în Burladingen, Schwabia, unde își are sediul fabrica.

Spre deosebire de marea majoritate a altor firme textile și mărci internaționale de îmbrăcăminte, Trigema nu își externalizează producția în străinătate și importă doar bumbac de origine responsabil. Trigema este proprietate exclusivă a lui Grupp de peste 50 de ani.

Grupp este liber să-și exprime o astfel de opinie, deoarece a fi singurul proprietar care folosește 100% din propriul capital, înseamnă că Grupp nu este responsabil de nici o influență din partea băncilor sau acționarilor. Este cel mai mare producător de tricouri, hanorace și îmbrăcăminte de tenis din Germania.

„Valori vechi”

Grupp este considerat un barbat cu valori conservatoare ​​precum responsabilitatea, respectul și decența. El este personal răspunzător pentru Trigema – ceea ce este, oarecum, o raritate în zilele noastre.

Referitor la noțiunile corporatiste actuale, patriarhul companiei, care a împlinit anul acesta 80 de ani, a explicat: „Încasați când lucrurile merg bine și lăsați pierderi contribuabilului în vremuri dificile, asta cu siguranță nu ar trebui făcut!»

„Lumea noastră este atât de nebună. Apreciez vechile valori, sunt tradițional. Sunt responsabil pentru tot, garantez locuri de muncă.”

Verzii aduc „război și sărăcie!”

Administrația Scholz se agață de aberațiile sale ideologice. Într-un proiect de lege menit să pună în aplicare o directivă a UE, Departamentul de Trezorerie a susținut anterior o autorizație de împrumut de 66 miliarde, pentru ca KfW să ofere sprijin companiilor de energie.

KfW este o bancă de investiții și dezvoltare deținută de stat german, cu sediul în Frankfurt. Din 2014, este cea mai mare bancă națională de dezvoltare din lume și a treia cea mai mare bancă a Germaniei, în ceea ce privește bilanțul său.

Politik - Magdeburg - AfD-Landeschef Reichardt sieht Schnittmengen mit CDU  und FDP - Politik - SZ.de

Martin Reichardt, președintele de stat al AfD Saxonia-Anhalt și membru al consiliului executiv federal, a expus justificarea guvernului pentru autorizarea suplimentară de credit ca fiind scandaloasă: „Autorizarea de credit este necesară pentru ca încrederea întreprinderilor și a publicului în pachetele guvernului federal de măsuri nu se deteriorează.” Daunele aduse cetățenilor sunt, însă, uriașe.

„Cei care votează pentru Verzi aleg războiul și sărăcia!”, potrivit lui Reichardt.

Criza ia viteză!

50% dintre companiile comerciale sunt amenințate de politicile guvernului. Fiecare a doua companie din Germania se confruntă acum cu greutăți existențiale. Acesta a fost rezultatul unui sondaj recent realizat de Asociația Germană de Retail (HDE), în rândul a 900 de companii din sectorul minorist.

Corona-Beschlüsse: Handelsverband reagiert fassungslos - „Das ist eine  Katastrophe“

Motivul principal al dezvoltării sunt costurile cu energia, care au crescut în medie cu 150% de la începutul anului. Stefan Genth, director general al HDE, explică: „Pe de o parte, prețurile la energie cresc enorm, pe de altă parte, majoritatea nu pot transmite, pur și simplu, costurile, clienților, din cauza concurenței dure.”

În plus, există și creșterile suplimentare ale costurilor datorate sancțiunilor Rusiei, care, de asemenea, sunt o consecință directă a politicii guvernului federal.

Doar 14% dintre cei chestionați pot adăuga o parte sau toate costurile în creștere ale energiei, la prețurile de consum. Aproape un sfert dintre participanții la sondaj se așteaptă să fie nevoiți să-și închidă propria afacere în următoarele douăsprezece luni. Situația este deosebit de tensionată în rândul comercianților de biciclete, de electrocasnice și produse electronice de larg consum.

Între timp, industria alimentară avertizează deja asupra pericolului acut al penuriei de alimente. „Există lacune semnificative în aprovizionarea zilnică cu alimente, pentru cetățenii din Germania. Situația este mai mult decât gravă”, a avertizat o scrisoare deschisă a industriei, care a fost inițiată de Institutul German de Alimente Congelate (DTI) și Asociația Depozitelor Frigorifice și Companiilor de Logistică Frig din Germania (VDKL). Alte cinci asociații din industrie au semnat scrisoarea, care a fost adresată cancelarului Scholz, ministrului federal al economiei, Habeck și ministrului agriculturii, Özdemir.

Companiile se tem acum că liniile de producție se vor opri în curând și că centrele logistice frigorifice pentru distribuția alimentelor vor fi închise. „Industria alimentară se confruntă în prezent cu cea mai gravă criză de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial”, a continuat Grupp. „Situația este tensionată și s-a ajuns la limita de sarcină, așa că companiile trebuie să-și reducă intervalele de aprovizionare, în caz de urgență.”

Și aici, creșterea dramatică a prețurilor la furnizarea de energie electrică și gaze din cauza sancțiunilor, este invocată drept motiv pentru situația catastrofală.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE https://invictuswebmedia.com/: https://invictuswebmedia.com/2022/09/26/industrias-americanii-controleaza-totul-in-planul-secund/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: