sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăJustiție și LegislațieÎNSCENAREA SIMION! 

ÎNSCENAREA SIMION! 

Ca într-o veritabilă dictatură, membrii AUR și președintele George Simion au fost săltați de mascați în puterea nopții! Scene uluitoare în Piața Victoriei, unde jandarmii au târât fete și le-au băgat cu forța în dubă! Acțiunea de decredibilizare a lui Simion, orchestrată cu trei zile înainte de protestul anunțat impotriva regimului Iohannis, a culminat cu fabricarea unui dosar penal pe numele liderului opoziției. AUR demontează întreaga mascaradă! (Video și document)

scris de VALENTIN BUSUIOC

Scene incredibile pentru o țară care se pretinde a fi democratică. Liderul Opoziției parlamentare, președintele AUR, George Simion, a fost săltat de mascați și dus cu forța la secția de poliție, cu câteva zile înainte de protestul împotriva regimului Iohannis și Guvernului Ciucă.

În noaptea de joi, 29, spre vineri, 30 septembrie 2022, Piața Victoriei a fost scena unei operațiuni specifice unei dictaturi: mai mulți membri ai Alianței pentru Unirea Românilor, în frunte cu președintele AUR, deputatul George Simion, au fost luați pe sus de către mascați și băgați în dubă și în mașinile de poliție. Jandarmii au mers până într-acolo, încât au târât pur și simplu și au maltratat două fete, târându-le pe asfalt.

Pretextul a fost acela că Simion și colegii lui de partid tulburau ordinea și liniștea publică. În realitate, în mod evident, acțiunea este una de decredibilizare a AUR, fix înainte de apropiatul protest de duminică, 2 octombrie 2022, unde zeci de mii de oameni sunt așteptați să-și strige revolta față de scumpirile galopante, cărora sunt nevoiți să le facă față, din cauza politicii economice iresponsabile a guvernului Nicolae Ciucă.

În final, George Simion a fost anunțat că pe numele său a fost deschis dosar penal, pe motiv că ar fi condus în timp ce avea permisul suspendat.

AUR demontează înscenarea!

Alianța pentru Unirea Românilor a reacționat vineri, 30 septembrie 2022, cu un comunicat în care precizează că George Simion nu a primit niciodată vreo înștiințare că ar avea permisul auto suspendat și nici că ar fi vizat de vreun dosar penal.

Mai mult: imediat după apariția comunicatului AUR, Simion a postat pe Facebook prima pagină dintr-o ordonanță de clasare emisă la 26 august 2022, în dosarul nr. 1652/P/2022, de către procuroarea Măria Matei ,de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău. Cauza se referă la o așa-zisa vătămare corporală din culpă și a fost închisă prin clasare, în temeiul art. 16 alin. 1 lit. e teza I din Codul de procedură penală: „lipsește plângerea prealabilă” (vezi facsimil). AUR explica faptul că acel dosar a fost deschis după ce mașina lui George Simion a tamponat ușor alt automobil – un accident minor, soluționat amiabil (fară vătămări și, deci, fără să fie nevoie de îngrijiri medicale). În aceste condiții, partidul a subliniat că nu ar trebui să mai existe acum vreun dosar penal de vătămare din culpă, câtă vreme presupusa parte vătămată nu a depus plângere penală. Dar chiar și dacă ar exista, dosarul ar trebui închis, în baza art. 16 alin. 1 lit. a CPP: „fapta nu există”, mai spune partidul.

Lumea Justiției prezintă atât comunicatul AUR, cât și filmarea represiunii la care s-au dedat mascații (vezi video):

„Poziția domnului deputat George Simion în legătură cu incidentul din noaptea de 30 septembrie:

Domnul deputat George Simion, Președintele Partidului AUR, nu a primit niciodată o înștiințare în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce autovehicule.

De asemenea, domnul deputat George Simion nu a avut niciodată cunoștință de existența unui dosar penal deschis la Poliția Municipiului Buzău, în legătură cu vătămarea corporală din culpă a unei persoane într-un accident rutier în care ar fi fost implicat.

Domnul deputat George Simion comunică faptul că a existat un incident rutier minor, o ușoară tamponare, asupra căreia s-a convenit amiabil, fără victime.

Presupusa victimă a acestui incident minor nu a avut nevoie de zile de îngrijiri medicale și nu a suferit vătămări. Infracțiunea pentru care s-au făcut cercetări nu există, soluția legală ce trebuia dispusă în cauză fiind aceea de clasare, în baza articolului 16 lit. a, Cod Procedură Penală. O astfel de situație nu atrage, în nici un fel, suspendarea dreptului de a conduce a persoanei implicate într-un incident rutier minor, fără victime.

Domnul deputat George Simion face precizarea că nici legea nu prevede suspendarea dreptului de a conduce, în situația clasării, decât dacă a existat o vătămare consemnată într-un act medico-legal. În consecință, orice altă discuție lansată în spațiul public pe acest subiect este tendențioasă și este direcționată exclusiv împotriva imaginii domnului Președinte al Alianței pentru Unirea Românilor, deputat George Nicolae Simion.

Cu privire la celelalte evenimente vehiculate în spațiul public, veți avea constant puncte de vedere actualizate din partea Departamentului de comunicare al AUR”.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luju.ro: https://www.luju.ro/inscenarea-simion-ca-intr-o-veritabila-dictatura-membrii-aur-si-presedintele-george-simion-au-fost-saltati-de-mascati-in-puterea-noptii-scene-uluitoare-in-piata-victoriei-unde-jandarmii-au-tarat-fete-si-le-au-bagat-cu-forta-in-duba-actiunea-de-decredibili

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: