sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăInvestigațiiISTORICUL MARIUS OPREA: DIGITALIZAREA ROMÂNIEI, O AFACERE URIAȘĂ, DISPUTATĂ DE SRI ȘI...

ISTORICUL MARIUS OPREA: DIGITALIZAREA ROMÂNIEI, O AFACERE URIAȘĂ, DISPUTATĂ DE SRI ȘI SIE!

BOGDAN TIBERIU IACOB

Istoricul Marius Oprea, specialist în problematica fostei Securități și a serviciilor secrete, în general, susține că procesul digitalizării României, o afacere imensă, este disputată de cele două mari servicii autohtone, SRI și SIE, fără a exista concurenți reali la licitație.

”Serviciul extern și cel intern de intelligence se dușmănesc de moarte, dar au participat împreună la acțiunea comună de privatizare a comunismului, care a luat aripi după 2002, cînd serviciile au primit dreptul să-și facă firme sub acoperire. Acum, se pregătește o licitație pe sume imense pentru digitalizarea României, va fi un teren de bătălie nu între concurenți reali, ci între cele două servicii, pentru cîștigarea monopolului și a banilor în ceea ce privește digitalizarea. Au cîștigat ei cu toate, cu telefonia mobilă…” a spus Oprea.

Serviciile secrete de la noi nu au nevoie de vreun mare efort ca să înregistreze cetățenii, mai afirmă Oprea, în podcastul lui Ionuț Cristache de la Evz.ro, ”pentru că, pur și simplu, au clonat serverele rețelelor de telefonie mobilă, sunt doar niște cuvinte cheie, punct de la care convorbirea ta e selectată și înregistrată automat, sau dacă se tastează numele tău de telefon îți este înregistrat permanent și poate fi ascultat cînd găsesc ei de cuviință”.

El a mai spus că toate ședințele guvernului Tăriceanu erau înregistrate, grație unui protocol încheiat de Parchetul General cu STS, iar transcripturile ajungeau, practic, în timp real, pe masa Laurei Kovesi: ”Am aflat cu stupoare în anii trecuți, chiar de la ofițerul STS care făcea înregistrările, în baza acestor protocoale, șeful STS de la Palatul Victoria. Nu știa nimeni din cabinet despre asta” a mai spus Oprea. (B.I.)

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.inpolitics.ro: https://inpolitics.ro/istoricul-marius-oprea-digitalizarea-romaniei-o-afacere-uriasa-disputata-de-sri-si-sie_1838540636.html

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: