marți, iunie 6, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăPoliticăITALIENII ȘI-AU LUAT ȚARA ÎNAPOI!

ITALIENII ȘI-AU LUAT ȚARA ÎNAPOI!

Victorie clară pentru blocul de centru-dreapta!

După Suedia , Italia își ia rămas bun de la spiritul de stânga, față de care PArtidul Popular – ÖVP, s-a angajat și în Austria (cuvânt-cheie „bonus climatic pentru solicitanții de azil”). Blocul de centru-dreapta, condus de Giorgia Meloni a câștigat în jur de 44,1% la alegerile generale, potrivit cifrelor publicate de RAI News . Aceasta este o majoritate suficientă pentru a guverna în Camera Deputaților și în Senat.

„Noaptea mântuirii”

În „Noaptea Răscumpărării” (citat Meloni) italienii și-au luat țara înapoi. Partidul Fratelli d’Italia a lui Giorgia Meloni (Fraţii Italiei, FdI) cu circa 26,4%, „Lega” lui Matteo Salvini cu aproximativ 9,2% şi „Forza Italia” a fostului premier Silvio Berlusconi cu, 8,2%, au fost, cu toţii, pe primul loc. Ministrul de Interne Matteo Salvini, care era extrem de popular la acea vreme și care, la fel ca ministrul de Interne de atunci, Herbert Kickl, din Austria, a urmat o politică strictă de azil, ar putea sărbători acum o revenire apreciată în această funcție.

„Guvernele de stânga sunt de ieri!”

Europarlamentarul francez Jordan Bardella de la Rassemblement National (RN) al lui Marine Le Pen, a scris pe Twitter că italienii i-au dat președintelui Comisiei UE, Ursula von der Leyen, „o lecție de umilință”.

Conform publicațieiunzensuriert.at, italienii au oferit o lecție de umilință Uniunii Europene, care, prin vocea doamnei Von Der Leyen, a pretins că le dictează votul. Nici o amenințare de nici un fel nu poate opri democrația: popoarele Europei își ridică capul și își iau destinul în propriile mâini!

Felicitări pentru câștigătorii alegerilor au venit și din partea AFD (Alliaz für Deuntschland-n.n), din Germania. În „Tweetul” membrului Bundestagului Beatrix Storch, se putea citi: „Sărbătorim cu Italia!” Ea a mai scris: „Suedia în nord, Italia în sud: guvernele de stânga sunt din trecut!”.

Sărbătorim cu Italia! Felicitari întregii alianâe de centru-dreapta! Împreună cu prietenii noștri din preajmă, #Salvini, #GiorgiaMeloni poate construi un guvern puternic de dreapta! Suedia în nord, Italia în sud: guvernele de stânga sunt de domeniul trecutului!

Consilierul politic al premierului ungar Viktor Orbán, Balazs Orbán, a transmis și el felicitări cîștigătorilor și a declarat: „Felicitări lui Giorgia Meloni, Matteo Salvini, Silvio Berlusconi, pentru alegerile de astăzi! În aceste vremuri dificile, mai mult ca niciodată, avem nevoie de prieteni care împărtășesc o viziune și o abordare comune față de provocările Europei!”

Imagine

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: