joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăPoliticăJurnalist britanic: Amenințările la adresa libertății și democrației în Europa vin de...

Jurnalist britanic: Amenințările la adresa libertății și democrației în Europa vin de la birourile de la Bruxelles!

RADU URSAN

Rezultatul alegerilor parlamentare din Italia a fost întâmpinat de unii cu acuzații de „fascism”, dar acestea sunt nefondate, scrie jurnalistul britanic Tom Slater, de la Spiked.

Politica și retorica ei împotriva imigrației ilegale nu sunt suficiente pentru a o portretiza pe Giorgia Meloni drept „a doua venire a lui Mussolini”, notează jurnalistul.

„În al doilea rând, dacă există o amenințare la adresa democrației în Italia, ea nu vine din partea dreptei politice, ci din partea Uniunii Europene”, scrie Slater.

Din punctul său de vedere, Italia a fost tratată ca o colonie de către Bruxelles, iar Giorgia Meloni ar putea fi primul premier ales de popor de la Roma, după 14 ani.

„Bruxelles-ul a tratat Italia ca pe o colonie glorioasă, de ani de zile. A dat jos guverne capricioase, a impus dictate economice și l-a încurajat pe președintele Italiei să numească premieri nealeși, dar favorabili UE, în locul politicienilor aleși. Într-adevăr, dacă va forma noul Guvern, Meloni va deveni primul premier ales al Italiei din ultimii 14 ani. Deci, destul cu aceste vise febrile despre o întoarcere a fascismului. Amenințarea la adresa libertății și democrației, în Europa de azi, vine din birourile de la Bruxelles. Și cu cât realizăm mai repede asta, cu atât mai bine!”, a concluzionat jurnalistul.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.r3media.ro: https://r3media.ro/jurnalist-britanic-amenintarile-la-adresa-libertatii-si-democratiei-in-europa-vin-de-la-birourile-de-la-bruxelles/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: