joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăSportLOVITURĂ URIAȘĂ PENTRU UEFA, PE FONDUL PROBLEMELOR DE REGLEMENTARE DIN SFERA CRIPTO! 

LOVITURĂ URIAȘĂ PENTRU UEFA, PE FONDUL PROBLEMELOR DE REGLEMENTARE DIN SFERA CRIPTO! 

Platforma Crypto.com renunta la un acord de sponsorizare de 500 milioane dolari cu Liga Campionilor!

Lumea Banilor

Platforma de tranzacționare Crypto.com s-a retras dintr-un acord de 495 de milioane dolari cu UEFA, după ce echipa să juridică a invocat probleme legate de licențele bursei cripto din Regatul Unit, Franța și Italia. Potrivit informației obținute în exclusivitate de Sport Business, compania invocă „preocupări legate de reglementare (n.r. a sectorului cripto)” în aceste state europene.

Gilda Popa

Dacă înțelegerea ar fi fost încheiată, brandul Crypto.com ar fi fost prezent în UEFA Champions League timp de cinci sezoane, la un cost de aproximativ 100 de milioane de dolari pe sezon, până în 2027.

Sport Business precizează că platforma Crypto.com a anunțat anterior sponsorizări majore pentru cluburi și echipe sportive și a plătit milioane de dolari publicitate. Ca parte a campaniei de imagine strâns legată de lumea sportului, compania cripto l-a cooptat pe actorul Matt Damon să apară în spotul sîu TV „Fortune Favours the Brave” (n.r. „Norocul le surâde celor curajoși”), care a fost lansat în octombrie 2021.

UEFA a renunțat în februarie 2022 la contractele de sponsorizare cu Gazprom
Crypto.com a intervenit în calitate de potențial sponsor după ce Liga Campionilor a renunțat, în februarie 2022, la un contract de sponsorizare cu Gazprom, ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, a relatat la acel moment presa internațională. Aceasta, în contextul în care Gazprom a sponsorizat UEFA cu 40 milioane de euro pe an, până în 2021 când contractul a fost extins și renegociat, a detaliat la acel moment ft.com. Însă în urma agresiunii Rusiei, multe state europene au anunțat planuri de a sista dependența de Gazprom în aprovizionarea țării cu petrol și gaze, ca parte a pachetului de sancțiuni decise de comunitatea internațională, în urma declanșării războiului în proximitatea granițelor UE.

Crypto.com, publicitate de sute de milioane de euro în lumea sportului
În 2021, platforma cripto s-a asociat cu Formula 1 pentru seria sa Sprint, după ce a acceptat anterior să sponsorizeze echipa Aston Martin în evenimele sportive majore și a încheiat un contract de 700 de milioane de dolari pe 20 de ani, pentru a schimba numele Centrul Staples din Los Angeles în Crypto.com Arena. În 2022, bursa cripto a lansat un contract de sponsorizare pe cinci ani cu Australia Football League, pentru 25 de milioane de dolari și a devenit unul dintre sponsorii oficiali ai Cupei Mondiale FIFA din Qâtar, conform cointelegraph.com.

Pe fondul recesiunii recente a pieței, CEO-ul Crypto.com, Kris Marszalek, a anunțat în iunie că circumstanțele economice obliga compania să concedieze 260 de angajați, echivalentul a 5% din forță de muncî, așa cum a relatat anterior Lumea Banilor. Nu este clar dacă scăderea prețurilor criptomonedelor ar putea afecta negativ ofertele de sponsorizare pe termen lung ale platformei, mai notează CoinTelegraph, precizând că a solicitat comentarii din partea Crypto.com, însă nu a primit răspuns.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luba.ro: https://luba.ro/lovitura-uriasa-pentru-uefa-pe-fondul-problemelor-de-reglementare-din-sfera-cripto-platforma-crypto-com-renunta-la-un-acord-de-sponsorizare-de-500-milioane-dolari-cu-liga-campionilor/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: