sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăȘtiință și TehnologieMAȘINA CĂREIA ÎI BAGI 8 GRAME DE THORIU ȘI VA FUNCȚIONA 100...

MAȘINA CĂREIA ÎI BAGI 8 GRAME DE THORIU ȘI VA FUNCȚIONA 100 DE ANI, FĂRĂ ALIMENTARE!

SE FAC CERCETĂRI PENTRU FOLOSIREA THORIULUI LA PRODUCEREA DE ENERGIE PE SCARĂ LARGĂ!

Dacă ai avea o mașina pe bază de thoriu, nu ar fi nevoie să o realimentezi niciodată. De fapt, partea mecanică ar ceda cu mult înaintea combustibilului. Sunt şanse destul de mari să o conducă şi copiii tăi.

Ce este thoriu? Este combustibilul nuclear al viitorului. Numele de thoriu este o referinţă la Thor, zeul războiului în mitologia scandinavă. Mai puţin radioactiv decât uraniul, thoriul poate fi exeploatat în cariere de suprafaţă, iar acest lucru are un impact minim asupra mediului şi costuri relativ reduse de valorificare.

O companie numită Laser Power Systems a creat un concept al cărui motor funcţionează pe bază de thoriu. Fiind radioactiv, echipa a folosit bucăţele foarte mici, pentru a construi o rază laser care încălzeşte apa şi produce abur. Acest abur este transformat în energie, cu ajutorul unei turbine.

Un singur gram de thoriu produce mai multă energie decât 28.000 de litri de combustibil convenţional, în timp ce o cantitate de 8 grame ar fi suficientă să propulseze o maşină 100 de ani.

Charles Stevens, CEO al Laser Power Systems, a anunţat însă că maşinile propulsate de thoriu nu vor apărea prea curând pe străzi. El spune că industria auto nu este interesată de proiect, fiind concetrată pe tehnologia clasică, care încă produce bani.

Compania sa dezvoltă diferite sisteme prin care thoriul ar putea fi folosit pentru producerea energiei, fie că este vorba de clădiri de birouri, hoteluri sau restaurante.

În ceea ce priveşte radioactivitatea, Stevens nu îşi face probleme. O singură bucată de folie de aluminiu este suficientă pentru a contracara efectele ei.

ARTICOL PRELUAT DE PE www.infoalert.ro:https://infoalert.ro/masina-care-merge-100-de-ani-fara-sa-o-alimentezi-iata-combustibilul-incredibil-al-viitorului/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: