sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăPoliticăMihai Tîrnoveanu: Astăzi este anunțată la Bruxelles o așa zisă conferință de...

Mihai Tîrnoveanu: Astăzi este anunțată la Bruxelles o așa zisă conferință de presă a unui ”gigel” din Oradea, pe nume Laszlo Tokes, care va ”proclama” autonomia Transilvaniei în 2023!

de MIHAI TÂRNOVEANU

Declarația este presărată de ”previziunile” unei prezicătoare, promisiuni de genul: orașe noi cu 200 de mii de cântăreți și muzicieni religioși, o „țară” fără arme, armată, trenuri care vor circula cu 400 km. pe oră și vreo 2000 km de autostrăzi. Totul începe cu un fel de cronometru care numără zilele până în 2023, de felul ,,pe locuri, fiți gata, start”! 

Măi fraților, astfel de demersuri sunt de tipul desenelor animate extrem de proaste, menite a duce în derizoriu adevăratele acțiuni iredentiste. Este vorba, în prima etapă, într-adevăr, de autonomia Transilvaniei, dar nu după ghicitorul în bobi de la Oradea, ci așa cum o concepe UDMR, iar în a doua parte, de alipirea acelei regiuni autonome la Ungaria, după reconfigurarea hărții teritoriale a Dictatului de la Viena. Aceasta este principala concepție geopolitică a guvernului de la Budapesta. Viziunea, extrem de bine configurată, începe în anii ”democrației”, anume în 1990, prin lobby-ul desfășurat în SUA, avându-l ca vector principal pe Tom Lantos, continuă, ani buni de zile, în același timp cu școlarizarea membrilor FIDESZ, inclusiv a lui Viktor Orban, la Soros, în problematica drepturilor minorităților și a mecanismelor internaționaliste de subminare a statelor naționale, se completează cu aruncarea ”săgeților” trădătoare românești prin Grupul de Dialog Social, Smaranda Enache de la Târgu-Mures, Sabin Gherman, Mihai Șora, Gabriel Andreescu, Patapievici, rafinându-se apoi prin ”vechii” ”suveraniști” ai Grupului de la Cluj și ”terminând” cu  noua dragoste a liderului de la Budapesta față de Vladimir Putin. Spun nouă, pentru că inițial, destul de mult timp, Viktor Orban a fost un înverșunat adversar al liderului de la Kremlin, până când și-a dat seama, singur sau nu, că, fără Moscova, nu are nici o șansă în îndeplinirea obiectivului său primordial de politică externă si internă, în același timp. Pe tot parcursul evoluției sale în această scenă de agresiune împotriva României, și-a păstrat relații strânse atât cu SUA, cât și cu motorul principal al UE, Germania, spre exemplu, la ultima desfășurare a lui din România, de la Băile Tușnad, regretând faptul că Angela Merkel (promotoarea principală a aberațiilor UE, inclusiv a colonizării altor populații în țările UE), nu mai are funcția de cancelar.

Prima vizită după Tușnad, unde, în încheierea discursului, drept concluziie, a declarat că Transilvania trebuie să redevină parte din ,,țara mamă”, a făcut-o în SUA, pentru a se întâlni cu Donald Trump, care, după toate previziunile, are sanse mari să devină din nou președinte. Într-adevăr, o politică „pe cai mari”, nu pe măgari.

Toate aceste lucruri, coroborate cu investițiile de peste 300 milioane euro anual, făcute pentru sustinerea educațională, socială, religioasă, economică, într-un cuvânt, etnică, a maghiarilor din Transilvania, alcătuiesc tabloul serios al demersurilor făcute de statul ungar pentru alipirea unui vast teritoriu al României, la Ungaria. Se include aici, desigur, și trădarea factorilor de putere politică de la noi, care au dat pe mâna UDMR cel mai bogat minister, anume, cel a dezvoltării și administrației, precum și toate concensiile politicianiste făcute acestei formațiuni etnice, subordonată, de facto, Ungariei și finanțată atât de statul român cât și indirect, dar mult mai masiv, de statul maghiar, pentru îndeplinirea obiectivului politicii externe a Ungariei, care, prin conceptul de cosuveranitate, capătă, pe zi ce trece, valențe de politică internă a Ungariei în România.

Acestea sunt, oameni buni, adevăratele acțiuni ale statului vecin și „prieten”, nu caricaturile unui ins din Oradea, care și-a făcut un site cu numărătoare inversă și cu „conferință” la Bruxelles, unde anunță „autonomia Transilvaniei ” cu orașe de 200 mii cântăreți. Pe real, nu „cântă” gigel Laszlo, cântă, bine de tot, Viktor Orban, pe limba unei politici „suveraniste”, bine pusă la punct. Culmea este că s-au găsit politicieni care l-au sesizat oficial cu turle și trâmbițe la SRI și SIE,  pe „gigel” Laszlo din desene animate, în schimb, tot culmea, nu l-au sesizat la SRI, nici la SIE,  pe Viktor Orban și nici nu a făcut vreo interpelare în Parlament, pentru interzicerea vizitelor neoficiale în România ale respectivului, ba dimpotrivă, s-au gudurat pe lângă Orban, cu tot felul de „suveranisme”, chiar imediat după Băile Tușnad.

Mesajul nostru față de politica externă a Ungariei sună „sec” dar suficient de tare pentru a fi auzit și văzut de Viktor Orban: ,,Pe aici nu se trece!”, căci ,,Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.activenews.ro: https://www.activenews.ro/opinii/Mihai-Tirnoveanu-Astazi-este-anuntata-la-Bruxelles-o-asa-zisa-conferinta-de-presa-a-unui-gigel-din-Oradea-pe-nume-Laszlo-Tokes-care-va-proclama-autonomia-Transilvaniei-in-2023-176236

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: