sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăEconomieNĂSTASE: ”SĂ FACEM CE FAC AMERICANII, NU CE SPUN EI!”

NĂSTASE: ”SĂ FACEM CE FAC AMERICANII, NU CE SPUN EI!”

Adrian Năstase

”China a devenit principalul competitor pentru SUA. E ușor de înțeles. Nu știm ce se va întâmpla în 2030 sau în 2050, dar în ultimii ani puteam să folosim proiectele cu China pentru dezvoltarea României. Nu am reușit să beneficiem de simpatia pe care „Partidul Comunist Chinez” a avut-o pentru România, inclusiv după vizita mea din 2003, la Beijing, în condiâiile epidemiei SARS din China. Alte țări au realizat, în acești ani, anumite proiecte, fiind in continuare membre ale NATO. Un exemplu este Ungaria. Dar și Croația. Altele au deschis linii aeriene până la Beijing. Am propus, ca premier, mai multe proiecte majore de infrastructură. Cred că putem fi „mândri”, că, după 2005, toate au fost blocate. În timpul ăsta, realizăm 10 km de autostradă pe an, asistăm cum cad podurile, acceptăm ca diverse ONG-uri să ne învețe că, dacă lătrăm ideologic, n-o să ne mai fie foame.

În concluzie, cred că e important să facem ce fac americanii și nu ce spun ei. Direct sau indirect. Și nu este vorba despre „propaganda chineză”, ci despre interesele românești”, scrie fostul premier Adrian Năstase, pe blogul propriu. (B.I.)

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.inpolitics.ro: https://inpolitics.ro/nastase-sa-facem-ce-fac-americanii-nu-ce-spun-ei_1834982261.html

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: