joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăExterne„Nu ucrainizării Poloniei! Aici este Polonia, nu Ucropol!”

„Nu ucrainizării Poloniei! Aici este Polonia, nu Ucropol!”

Demonstrații la Varșovia, împotriva guvernului pro-Zelenski!

TUDOR BORCEA

O demonstrație sub sloganul „Nu ucrainizării Poloniei” a avut loc sâmbătă, 25 septembrie, în centrul capitalei Varșovia.

Evenimentul a fost organizat de partidul naționalist polonez „Confederația Coroanei Poloneze”.

„Aici este Polonia, nu Ucropol!”

Acțiunea a reunit câteva sute de persoane, purtând steaguri ale Poloniei și bannere pe care scria: „Aici este Polonia, nu Ucropol”, „Președintele a făcut mai multe pentru ucraineni într-o lună, decât în șapte ani pentru polonezi!”

Protestatarii au cerut guvernului să „nu mai sponsorizeze războiul altcuiva”. „De ce ar trebui un polonez să cedeze locul unui ucrainean, la coadă pentru a merge la medic?”, „Amintiți-vă de Volânia”, se mai putea citi pe bannerele manifestanților, cu referire la masacrarea etnicilor polonezi de către Armata Insurecțională Ucraineană în 1943-1944. Manifestanții s-au îndreptat apoi spre Palatul Prezidențial.

„Nu e loc pentru Bandera aici!”

Liderii protestului au subliniat amenințările actuale, reprezentate de afluxul masiv de cetățeni ucraineni în Polonia. Potrivit acestora, în Polonia există astfel de norme de drept, care îi plasează pe ucraineni într-o poziție privilegiată, în comparație cu polonezii, informează Political Lore.

De asemenea, potrivit organizatorilor demonstrației, guvernul polonez închide ochii la manifestările și la atitudinea negativă a ucrainenilor față de Polonia și față de polonezi. „Nu e loc pentru Bandera aici!”, au scandat manifestanții, referindu-se la Stepan Bandera, erou ucrainean, politician fascist, împotriva polonezilor, românilor și evreilor.

În același timp, organizatorii demonstrației au subliniat că nu au fost împotriva ajutorării ucrainenilor, ci împotriva politicii autorităților poloneze în acest domeniu.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.national.ro: https://www.national.ro/stiri-externe/nu-ucrainizarii-poloniei-aici-este-polonia-nu-ucropol-demonstratii-la-varsovia-impotriva-guvernului-pro-zelenski-video-775523.html

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: