sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăEconomiePerspective sumbre pentru Germania!

Perspective sumbre pentru Germania!

Cea mai mare economie a Europei, pe muchie de cuțit!

Germania este una dintre țările europene cele mai dependente energetic de Rusia, încă înainte de războiul din Ucraina. Sacțiunile Occidentului asupra Moscovei au redus drastic fluxul de gaze și petrol, care afectează evident producția.

Economia Germaniei se află aproape de recesiune, potrivit Ministerului german de Finanţe, care a făcut previziuni sumbre, din cauza creşterii preţului la energie şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare.

Economia Germaniei a stagnat

Cea mai mare economie europeană a stagnat în trimestrul al doilea din 2022. „Perspectivele privind viitoarele evoluţii ale economiei sunt în prezent sumbre şi sunt marcate de un grad ridicat de incertitudine. Livrările de gaze ruseşti, semnificativ mai scăzute, creşterea persistentă a preţului energiei şi al altor bunuri, precum şi perturbările din lanţurile de aprovizionare care durează mai mult decât ne-am aşteptat, acestea fiind legate şi de restricţiile impuse în China, afectează semnificativ evoluţia economiei”, se arată în raportul lunar, publicat vineri de Ministerul de Finanţe.

În iulie, preţurile de producţie au înregistrat o creştere-record atât faţă de luna precedentă, cât şi faţă de perioada similară din 2021, în special în urma creşterii preţului energiei, conform datelor publicate vineri de Oficiul Federal de Statistică (Destatis).

Noi taxe pe gaze în Germania

Per ansamblu, preţul energiei a urcat cu 105 la sută faţă de iulie 2021, din cauza tarifelor mai ridicate ale gazelor naturale şi electricităţii, a precizat Destatis.

Săptămâna aceasta, Guvernul german a anunţat impunerea unei noi taxe pe gaze, menite să ajute companiile de utilităţi să acopere costul înlocuirii livrărilor ruseşti. Taxa va fi impusă de la 1 octombrie şi va rămâne în vigoare la finalul lunii martie 2024.

Nivelul taxei a fost stabilit la 2,419 eurocenţi/kWh şi va duce la creşterea facturilor de energie atât pentru companii, cât şi pentru gospodării.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.national.ro: https://www.national.ro/stiri-externe/perspectivele-sumbre-pentru-germania-cea-mai-mare-economie-a-europei-pe-muchie-de-cutit-772194.html

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: