sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăEconomiePESTE 70% DINTRE AUSTRALIENI AU PROFIT DIN CRIPTO, ÎN POFIDA CRIZEI!

PESTE 70% DINTRE AUSTRALIENI AU PROFIT DIN CRIPTO, ÎN POFIDA CRIZEI!

Circa 4 milioane de cetățeni de pe continent au deja portofolii cripto! Încă un milion vor investi în următorul an!

Lumea Banilor

sursa foto: DataDrivenInvestor

Peste un milion de cetățeni australieni sunt interesați să își facă un portofoliu cripto în următoarele 12 luni, în pofida actualei crize din piață, arată un sondaj comandat de platforma de exchange cripto Swyftx și publicat duminică, 25 septembrie 2022. În pofida condițiilor de piață volatile din ultimul an, 72% dintre australienii care dețin criptomonede, au raportat un profit mediu anual de 11.013 dolari. Potrivit sondajului, lipsa unei reglementări unitare și clare în domeniu, este cel mai mare factor de descurajare pentru a investi în cripto pentru cei care nu au făcut-o încă.

Gilda Popa

În prezent, în Australia, sunt circa patru milioane de cetățeni care au deja portofolii cripto, arată sondajul realizat de firma de cercetare YouGov, care a chestionat 2.609 australieni cu vârstă de peste 18 ani, la începutul lunii iulie 2022. Nu mai puțin de 548 dintre respondenți (21%) au deja investiții în criptomonede.

Interesul pentru activele digitale este în creștere, în pofida actualei „ierni cripto”, care a debutat la începutul anului 2022 și s-a agravat, pe fondul confruntărilor armate ruso-ucrainene, a inflației post-pandemice și a incertitudinilor macroeconomice, potrivit concluziilor sondajului.

Piața cripto a pierdut în ultimele 6 luni aproximativ 2 trilioane (2.000 miliarde) de dolari, în urma deprecierii prețului criptomonedelor, iar valoarea principalelor active digitale precum Bitcoin și Ethereum a scăzut cu peste 70%, în raport cu maximele istorice, atinse în noiembrie 2021.

„Următoarele 12 luni vor fi cruciale în termenii atingerii unor noi niveluri de adopție cripto în rândul australienilor. În pofida îngrijorărilor investitorilor cu privire la volatilitatea pieței, o noua creștere a nivelului de adopție ar putea fi accelerată în urma implementării unor standarde de reglementare care protejează consumatorii și piețele”, notează documentul citat.

Potrivit raportului, această cifră va crește cu încă un milion de noi proprietari de criptomonede în 2023, în timp ce cel puțin un sfert dintre australieni intenționează să cumpere active digitale în următoarele 12 luni.

Profit mediu de peste 11.000 dolari pentru investițiile cripto
În pofida condițiilor de piață volatile din ultimul an, 72% dintre australienii care dețin criptomonede au raportat un profit mediu anual de 11.013 dolari pentru investițiile lor cripto. Procentajul de australieni care au raportat că au o pierdere a rămas același ca în anul precedent, de 5%.

În același timp, 43% dintre australieni sunt îngrijorați că piața nu este bine reglementată și, ca urmare, nu au încredere să învestească. Această temere este urmată de faptul că respondenții nu știu suficient despre cum funcționează domeniul cripto (39%), precum și de volatilitatea pieței (34%).

Cu toate acestea, 17% dintre australieni spun că existența unei reglementări mai clare le-ar crește încrederea de a investi.

Vidul legislativ, principala îngrijorare a investitorilor interesați de criptomonede
Într-un comentariu pentru Cointelegraph, Ryan Parsons, CEO-ul Swyftx, a spus că raportul arată că există o cerere clară în rândul australienilor de a cumpăaă și utiliza cripto, dar a adăugat că un „factor material” pentru ezitarea acestora este reglementarea.

„Cerința pentru reguli definite este în creștere și va continua să crească, dacă adoptarea activelor digitale crește în ritmul actual. După cum arata acest raport, există o cerere clară în rândul australienilor de a cumpăra și de a utiliza criptomonede. Este imperativ să răspundem acestei cereri în mod responsabil”, a spus el.

Această constatare este întărită de comentariile recente ale fostului șef din cadrul Credit Suisse, CK Zheng, care crede că următoarea „cursă” cripto și revenirea pieței vor fi rezultatul „clarității reglementărilor” din Statele Unite.

„Pe baza traiectoriilor actuale de creștere în utilizarea activelor digitale, ne așteptăm că jumătate dintre adulții sub 50 de ani din Australia să dețină sau să fi deținut criptomonede în următorii unu sau doi ani”, a declarat și șeful parteneriatelor strategice al Swyftx, Tommy Honan.

Cu toate acestea, Honan a spus că există și o mulțime de variabile care fac ca o prognoză exactă să fie „foarte dificilă”, adăugând că rata adopției ar putea încetini în următoarele 12 luni, înainte de a se recupera din nou, pe măsură ce condițiile de piață se îmbunătățesc.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luba.ro: https://luba.ro/peste-70-dintre-australieni-au-profit-din-cripto-in-pofida-crizei-sondaj-circa-4-milioane-de-cetateni-de-pe-continent-au-deja-portofolii-cripto-un-milion-vor-investi-in-urmatorul-an/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: