joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăPoliticăPremierul Noii Zeelande cere un sistem de cenzură globală!

Premierul Noii Zeelande cere un sistem de cenzură globală!

Cum să te lupți cu schimbările climatice dacă oamenii nu cred în ele?

TEODOR STAN

Jacinda Ardern, premierul socialist al Noii Zeelande, a cerut, de la tribuna Națiunilor Unite (ONU), instituirea de eforturi pentru a combate ceea ce ea numește drept dezinformări în mediul online, scrie The Epoch Times.

În discursul său, Ardern a comparat minciunile apărute pe rețelele de socializare cu armele.

„Un glonț ia o viață. O bombă ucide un sat întreg. O minciună online sau de la un podium, nu face asta. Dar ce se întâmplă dacă acea minciună, spusă în mod repetat şi pe mai multe platforme, îi îndeamnă, inspiră sau motivează pe alţii, să ia armele? Pentru a amenința securitatea altora. Să închidă ochii la atrocităţi sau, mai rău, să devină complice la ele. Ce se întâmplă atunci?

Aceasta nu mai este o ipoteză. Armele de război s-au schimbat, ele sunt asupra noastră şi necesită acelaşi nivel de acţiune şi activitate pe care l-am pus în armele de altădată.

Am recunoscut ameninţările pe care le creau vechile arme. Ne-am reunit ca şi comunităţi, pentru a minimiza aceste ameninţări. Am creat reguli, norme şi aşteptări internaţionale. Nu am văzut niciodată acest lucru ca pe o ameninţare la adresa libertăţilor noastre individuale – mai degrabă, a fost o prezervare a acestora. Acelaşi lucru trebuie să se aplice acum, când ne asumăm aceste noi provocări”, a spus ea.

După ce a făcut referire la atentatul de la Christchurch, din 2019 și la terorismul online, Ardern a trecut combaterea dezinformării online, referindu-se la cei care nu cred că există schimbări climatice.

Acesta este exact raționamentul folosit de ţări autoritare precum China, Iran şi Rusia, pentru a cenzura disidenţii, grupurile minoritare şi rivalii politici. Ceea ce este “odios” şi “periculos”, este un concept fluid, pe care guvernul l-a folosit în mod istoric, pentru a reduce la tăcere criticii sau disidenţii, scrie The Epoch Times.

„Ca lideri, suntem îngrijorați, pe drept, că și cele mai ușoare abordări față de dezinformări pot fi interpretate ca fiind ostile valorilor libertății de exprimare pe care le apreciem atât de mult.

Dar în timp ce nu pot să vă spun astăzi care este răspunsul la această controversă, pot să spun cu certitudine absolută că nu o putem ignora. A o face, înseamnă o amenințare egală față de valorile pe care toți le apreciem.

La urma urmei, cum poţi încheia cu succes un război, dacă oamenii sunt făcuţi să creadă că motivul existenţei sale nu este doar legal, ci şi nobil? Cum abordezi schimbările climatice, dacă oamenii nu cred că ele există? Cum te asiguri că drepturile omului sunt respectate, când aceştia sunt supuşi unei retorici şi ideologii pline de ură şi periculoase?

Armele pot fi diferite, dar scopurile celor care le perpetuează sunt, de multe ori, aceleași. De a cauza haos și de a reduce abilitatea altora de a se apăra. De a destrăma comunități. De a prăbuși puterea colectivă a țărilor care lucrează împreună”, a spus aceasta.

Deși Ardern spune că prima unealtă la dispoziție este „dialogul, diplomația”, criticii își amintesc că în ultimii doi ani, ea a fost artizana unora dintre cele mai dure măsuri restrictive din lume.

Socialista Ardern a instituit o lege prin care forțele de ordine primeau dreptul de a intra în casele oamenilor fără mandat, pentru a impune carantina.

Ardern a instituit certificatul de vaccinare în noiembrie 2021 și obligativitatea vaccinării pentru anumite locuri de muncă.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.r3media.ro: https://r3media.ro/premierul-noii-zeelande-cere-un-sistem-de-cenzura-globala-cum-sa-te-lupti-cu-schimbarile-climatice-daca-oamenii-nu-cred-in-ele/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: