sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăJustiție și LegislațieSărbătoarea rușinii – 20 de ani cu demonii anticorupție!

Sărbătoarea rușinii – 20 de ani cu demonii anticorupție!

scris de RĂZVAN SAVALIUC

Mai mare sila să văd defilarea de la Centrul Militar Național, unde DNA și-a serbat marți, 27septembrie, trei ceasuri rele, cu mare fast, 20 de ani de existență!

Într-adevăr, o mare realizare, dar una nu în beneficiul națiunii, ci una împotriva poporului român, căruia acest parchet i-a distrus sistematic elitele din toate domeniile, prin dosare mai mult sau mai puțin fabricate. O campanie anticorupție diletantă, la capătul căreia România a ajuns dintr-un stat suveran, stăpân pe resursele sale, o colonie a Vestului, mulsă continuu de tot ce are mai de preț. Cu lideri de fațadă, care toți tremura ca nu cumva să ajungă să fie inculpați și terminați politic, dacă ar îndrăzni să manifeste un dram de suveranitate în interes național.

Sărbătoarea a 20 de ani de existență a DNA a prilejuit o defilare a nulităților care, pentru niște laude ieftine și tinichele prinse la rever de ambasade și enități străine, au reușit performanța de a înlocui corupția dâmbovițeană, cu una cu mult mai uriașă: o corupție cu beneficiari externi, care ne-a acaparat resursele și sumele bugetare anuale, destinate achizițiilor publice de tot felul. O corupție importată din Vest care, deși pretinde că ne monitorizează economic și pe justiție, ca să ne ridicăm, chipurile, la nivelul lor de democrație și stat de drept, în fapt, a încurajat abuzurile incomensurabile ale procurorilor înrolați în statul paralel, precum și sifonarea banilor pe achiziții de care România nu avea nevoie, pe vânzarea pe nimic a tot ce era mai de preț. Totul, sub oblăduirea SRI, care, cică, a vegheat la securitatea națională.

Nu mă sfiesc să o spun, dar cred că țării și cetățenilor noștri le era mai bine înainte, cu mica corupție dâmbovițeană, decât cu cea de azi, în care aproape nimic nu mai este românesc și alții ne dictează cum să ne dăm resursele pe gratis și să ne vindem pe nimic industriile, termocentralele, lemnul din păduri, gazele și petrolul, să ne închidem marile facilități, ca să importăm totul din afară.

Nici o vorbă la marea sărbătoare de cele peste 1000 de achitări, de cele câteva zeci de români nevinovați care au murit în timpul anchetelor fabricate, printre care s-au numărat inclusiv magistrați și oameni de afaceri. Lumea Justiției a publicat, regulat, articole cu inventarul acestor “succesuri”. DNA a fost bun, și mai este în continuare – căci vin alegerile, să mai facă încă o dată pârtie intereselor străine, astfel încât nici un politician autentic să nu poată ajunge la guvernare, fară să fie infascat din timp și compromis în presa de casă a acestui parchet, compusă îndeosebi din așa-ziși jurnaliști care activează la publicații-ONG-iste, adică pe “donații” pompate din afară.

Am văzut invitați la parada de prost gust (politicieni și avocați) care, în loc să refuze să-și alăture imaginea unui parchet care a încălcat toate legile în țara asta, ba, chiar spun eu, aveau obligația să-l critice pentru activitatea reprobabilă, s-au îngrămădit să aplaude și să strângă mâna unor procurori care numai anticorupție nu fac, chiar dacă asta declară.

Dacă te uiți pe comunicatele DNA din ultima vreme, se vede că nu mai există nici o luptă anticorupție. Începând din perioada pandemiei, când PNL a preluat guvernarea, s-a terminat cu marile dosare. Nimeni nu anchetează achizițiile demențiale din pandemie; pe vinovații de zecile de mii morții din pandemie, lăsați fără ajutor în afara spitalelor, deși au cotizat o viață întreagă la Sănătate; vaccinurile inutile, cumpărate cu sutele de milioane; cum s-a dat Mintia pe câteva zeci de milioane de euro, după ce statul a pompat pentru reabilitarea ei 160 milioane de euro; pe cei care umflă azi facturile la energie, fără nici o justificare… exemplele pot continua la nesfârșit.

Nu, toate acestea nu există! Căci marile dosare de azi ale DNA sunt cu câte un mare chirurg care a luat mită 1000 euro, cu vreun politician care a angajat pe cineva fără concurs la o instituție publică și, în general, tot felul de anchete de tot rahatul, care nu ar fi trebuit să vizeze o instituție precum DNA. Pentru că DNA a fost înființat să lupte cu marea corupție!

Sărbătoarea celor 20 ani de existență a DNA, evident, nu merita nici o atenție specială. Acest parchet a lăsat un dezastru în societate și dacă ar fi făcut ce a făcut la noi în orice altă țară europeană, era demult desființat! Indiferent câte realizări și-a arogat an de an, la bilanțurile triumfaliste de activitate (mă refer la inventarele cu miniștri, parlamentari, oameni de afaceri, magistrați, polițiști băgați după gratii) DNA nu poate să șteargă cu buretele gașca de “procurori-paraditori” care a lucrat abuziv, pe protocoalele ilegale, cu SRI.

Mizeria DNA nu poate fi ascunsă sub preș. Pierderile pentru România în așa-zisa luptă anticorupție au fost incomensurabil mai mari decât beneficiile. Pentru că, în opinia mea, DNA nu a făcut niciodată anticorupție de-adevăratelea. Ci doar o “justiție selectivă”, în interesul celor din afară, căci asta a fost și este DNA – un instrument.

Azi, după 20 ani de anticorupție, România nu este deloc mai puțin coruptă. Dimpotrivă, totul este de vânzare pe nimic, iar țara este pe cale să-și piardă și bruma de suveranitate și independență economică pe care o mai are. Iar DNA, a cărui procurori care au fabricat atâtea dosare și nici măcar unul, dar nici măcar unu, nu a fost tras la răspundere, dă semne că va fi reactivat să mai facă ceva epurare națională, în prag de viitoare alegeri.

Deh, încă mai este mult de furat în această țară, în care lupii în robe au fost puși paznici la mioare și încă mai este nevoie de ei.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luju.ro: https://www.luju.ro/sarbatoarea-rusinii-20-de-ani-cu-demonii-anticoruptie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: