joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăSocialSorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației!

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației!

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, azi, 29 septembrie, în plin scandal de plagiat. În urmă cu câteva minute, acesta a anunțat public: „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”.

„Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată”, din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a precizat Cîmpeanu.

„Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul în CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a continuat Sorin Cîmpeanu.

Demisia acestuia vine la finalul unei veri în care a lansat în dezbatere două proiecte de legi ale Educației, unul pentru preuniversitar și unul pe zona universitară, cu prevederi extrem de criticate. Cele mai multe critici s-au referit la articolele propuse pentru amnistierea plagiatorilor, la anularea ca obligatoriu al examenului de Evaluare Națională și introducerea unui examen doar la colegiile naționale.

Sorin Cîmpeanu iese prin demisie din al doilea mandat de ministru al Educației, pe care l-a început în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu, ca membru PNL. A mai deținut funcția de ministru al Educației în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, fără afiliere politică la acea vreme.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.r3media.ro: https://r3media.ro/sorin-cimpeanu-a-demisionat-din-functia-de-ministru-al-educatiei/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: