sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăSportSpania vrea să ajute populația să depășească inflația cu bani din impozitul...

Spania vrea să ajute populația să depășească inflația cu bani din impozitul pe avere!

Guvernul de stânga al Spaniei a anunțat că, din 2023, va impozita, în mod special, pe cei mai bogați 1% din populație, pentru a finanța măsuri antiinflaționiste. Impozitul pe avere urmează să se aplice timp de doi ani.

Spania vrea să facă pași extraordinari și să impoziteze „marile averi” din țară, a declarat ministrul de Finanțe, Maria Jesus Montero. Astfel, Guvernul ar putea finanța ajutorul de care clasa de mijloc și angajații au atât de urgentă nevoie, în vremurile de criză de acum.

Taxa vizată asupra bogaților ar trebui să se aplice timp de doi ani și să afecteze „nu mai mult de un procent” din populație, a spus Montero. „Când vorbim despre oameni bogați, vorbim despre milionari”, a adăugat ea.

Anunțul vine la doar câteva zile după ce guvernul regional al Andaluciei a decis să elimine impozitul pe avere pentru proprietarii de case cu avere globală de peste 700.000 de euro, în încercarea de a atrage venituri mai mari în regiunea de sud. Acest lucru a stârnit o dezbatere în Spania cu privire la dacă este corect ca unele regiuni să ofere condiții fiscale mai bune decât altele și să mai solicite o parte egală din plăcintă de la bugetul de stat. Montero a acuzat regiuni precum Madrid, care este, de mult timp, regiunea cu cele mai mici taxe din Spania, că se implică într-o concurență fiscală neloială, cunoscută în Spania drept „dumping fiscal”. Guvernul spaniol de stânga, condus de Pedro Sanchez, a prezentat, în iulie, un proiect de lege pentru introducerea unei taxe temporare asupra băncilor și utilităților, pentru a finanța măsuri menite a reduce presiunea asupra costului vieții.

Spania se confruntă cu o creștere a inflației. Rata oficială a inflației ajuns la 10,4%, în august. Din iunie, aceasta a ajuns la două cifre, un nivel nemaivăzut de la mijlocul anilor 80. Guvernul spaniol a luat o serie de măsuri pentru a ajuta oamenii să facă față creșterii prețurilor, cum ar f, de exemplu, transport public gratuit, burse pentru studenți și benzină subvenționată.

Potrivit declarațiilor guvernamentale, măsurile anti-inflație se vor situa la circa 30 de miliarde de euro, ceea ce corespunde la 2,3% din produsul intern brut al Spaniei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: