joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăNatură și Protecția MediuluiSprijin neașteptat pentru fermieri: emisiile de metan de la bovine sunt supraestimate!

Sprijin neașteptat pentru fermieri: emisiile de metan de la bovine sunt supraestimate!

O campanie împotriva bietelor vite a fost dusă în ultimii ani, în numele nebuniei climatice.

Denunţate drept „ucigaşi climatici”

Au fost descrise drept „ucigași climatici” și, prin urmare, oamenii au fost descurajați să consume lapte și carne de vită, făcându-i pe consumatori și fermieri să se simtă cu conștiința încărcată.

La începutul anului, acest lucru a determinat chiar Camera de Agricultură a Austriei Superioare să ia poziție pentru „vitele noastre” . Este adevărat că bovinele, ca rumegătoare, emit metan în timpul digestiei și astfel contribuie cu 4,9% la totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din Austria. Dar, în același timp, aceste vite asigură întregii Austrii lapte și carne, fără de care oamenii nu pot trăi.

Raportul climatic mondial corectat

Și acum, dintr-un loc neașteptat, există o mână de ajutor pentru țărani și oameni de rând. În ediția actuală, raportul climatic mondial ajunge la concluzia că emisiile de metan de la bovine sunt supraestimate. Au fost stabilite ca fiind de trei până la patru ori mai mari decât este cazul în realitate!

Consecințe greșite pentru protecția climei

Omul de știință britanic Michelle Cain a subliniat deja supraestimarea în 2019, mai ales că metanul rămâne în atmosferă, în medie, doar doisprezece ani. În timp ce atmosfera este îmbogățită atunci când dioxidul de carbon este ars, deoarece CO2 durează mai mult de 1.000 de ani pentru a se descompune, cantitatea de metan rămâne aproximativ aceeași, deoarece metanul este descompus din nou și din nou și rapid.

Dar asta nu i-a interesat până acum pe ridicolii luptători împotriva schimbărilor climatice. Legate de aceasta, sunt concluziile greșite pe care le-au tras pentru protecția climei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: