sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăAnalize/Opinii/EditorialeSTATELE UNITE AU DETURNAT MILIARDELE ROMÂNILOR?

STATELE UNITE AU DETURNAT MILIARDELE ROMÂNILOR?

Sorin Roșca Stănescu

De două zile, sub protecția anonimatului, informații bombă circulă pe rețelele sociale. Este un amplu articol tip dezvăluire, redactat, probabil, de un general al armatei române. Dacă informațiile sunt autentice, ne aflăm în prezența unui jaf de mari proporții, executat de partenerul nostru strategic, cu complicitatea guvernanților români. Cităm mai jos integral acest material exploziv.

,,Arată-ne, generale, armata pentru care ne-am rupt din bugete 31 de miliarde în opt ani. Poți?
Spune-ne unde sunt cele 7 sisteme de rachete Patriot pe care le-am plătit deja. Nu sunt, nu? E doar unul. 1 din 7. Dar banii ni i-au luat de pe card, nu? Atunci, dă-ne măcar un AWB, un ceva, să vedem statusul livrării. Poate, celelalte 6 sisteme deja plătite sunt în depozitul curierului, poate, primim un SMS că vin mâine, să fim naibii, acasă, când ajung.
Rachetele antinavă, de care am avea nevoie în caz că vine Putin pe mare, unde sunt? Nu-s nici alea, nu? Că alea de la francezi, care ne-ar fi costat 140 de milioane, nu ne-au mai plăcut. S-a anulat procedura și o să luăm de la Raytheon, cu 340 de milioane, că-s băieți buni, îi cunoaștem. („sistemele de rachete antinavă sunt un alt program strategic de înzestrare a Armatei, care este în mare întârziere. Sistemele vor ajunge în România abia la finalul anului 2024. După ce ajunsese la o înțelegere de aproape 140 de milioane de euro cu cel mai mare producător european de rachete, francezii de la MBDA, Armata s-a răzgândit în 2020 și a anulat procedura de achiziție, promovând în schimb un acord Guvern la Guvern cu SUA, pentru rachetele NSM ale companiei Raytheon, care livrează României și sistemele Patriot. În aprilie 2021, a fost încheiat acordul guvernamental cu americanii, pentru patru sisteme de rachete antinavă, în valoare de circa 340 de milioane de dolari”).
Blindatele, Nicule, pe alea, plătite și ele, poți să ni le arăți? Câte? 5, 6, 10? 20? Câte din cele aproape 300 au ajuns în țară?
Show me the army, Nicule, că am plătit pentru ea”!

Cum este ușor de înțeles, nu avem aproape niciun fel de posibilitate de a verifica informațiile de mai sus. Cum că am plătit zeci de miliarde de euro și nu am primit mai nimic în schimb de la industria de apărare americană. Însă, tăcerea autorităților referitoare la acest caz, dacă se prelungește, poate echivala cu o probă și un act de acuzație.

Sorin Roșca Stănescu
ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.ziuanews.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: