sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăȘtiri AustriaTată supărat: „E interzisă carnea de porc la grădiniță!”

Tată supărat: „E interzisă carnea de porc la grădiniță!”

El reclamă faptul că se face discriminare între copii pe baze religioase!

Grădinița din Angern an der March

Când un tată și-a luat fiul de la grădinița din Angern, el suține că „supraveghetorul mi-a spus că nu am voie să-i dau copilului carne de porc, la grădiniță!”

Un tată supărat din cartierul Gänserndorf a apelat miercuri, 28 septembrie, la redacția heute.at, întrucât copilul său, care e înscris la Grădinița Regenbogenschloss (în traducere, Grădinița Castelului-Curcubeu-n.n) din Angern an der March.

Marți, 27 septembrie, el și-a luat fiul de la grădiniță, „când îngrijitoarea mi-a spus că nu am voie să-i dau carne de porc. I-am spus că fiul meu are doar o rulada de cârnați cu murături și am întrebat care a fost problema? Ea mi-a răspuns că acolo sunt alți copii aici care nu au voie să mănânce carne de porc, așa că pot să-i dau copilului meu doar cârnați de curcan”.

„Cred că este obraznicie!”

Părintele este supărat: „Păi, personal, cred că e obraznic ca fiecare să poată mânca ce vrea și să nu fie determinat de alte religii. Îi dau și fiului meu carne de porc să ia cu el, pentru gustare, pentru că nu scrie nicăieri că e interzis! Unde am ajuns aici?!”

Redacția heute.at a contactat la telefon la un conducător al grădiniței: „Nu îmi imaginez că s-a spus așa ceva!” a fost răspunsul primit. Până acum, directoarea nu a auzit de astfel de plângeri. Cu toate acestea, ea aprecizat că maimulte informații pot fi obținute de la biroul guvernului statului Austria Inferioară, de la Departamentul Grădinițelor și Școlilor și că ea însăși nu are voie să furnizeze nici o informație.

Primarul dorește să „clarifice incidentul”!

Primarul Robert Meißl (SPÖ) vrea să „clarifice” incidentul astăzi, joi, 29 septembrie: „Nu îmi pot imagina așa ceva!”

Departamentul pentru copii al Ausriei Inferioare afirmă, de asemenea, că „este la latitudinea tutorilor legali ce se dă să mănânce copiilor. Nu există interdicție la carnea de porc!”. Cazul va fi, în continuare, examinat.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: