joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăPoliticăUE AMENINȚĂ OBSERVATORII STRĂINI CU PRIVIRE LA REFERENDUMURILE DIN DONBASS!

UE AMENINȚĂ OBSERVATORII STRĂINI CU PRIVIRE LA REFERENDUMURILE DIN DONBASS!

KAREN SMITH

UE va aplica sancțiuni tuturor celor implicați în referendumuri privind aderarea Rusiei în republicile Donbass, precum și în regiunile Zaporojie și Herson, potrivit lui Peter Stano, purtătorul de cuvânt al șefului politicii externe al blocului, Josep Borrell.

„Ar fi consecințe pentru toate persoanele care participă la referendumurile ilegale, nelegitime!”, a avertizat Stano marți, a cincea și ultima zi de vot.

Stano nu a exclus posibilitatea ca observatorii străini, inclusiv cetățenii UE, să se confrunte și cu restricții pentru orice sprijin pe care l-au acordat procesului. El a spus că va rămâne la latitudinea statelor membre să decidă cine intră sub regimul de sancțiuni.

Interview with Luc Devigne: Importance of the EU-China Intellectual  Property Dialogue - YouTube

Un alt funcționar de rang înalt al UE în politică externă, Luc Devigne, le-a mai spus marți, 27 septembrie, parlamentarilor europeni că persoanele care sunt „evident legate” de referendumuri, vor fi vizate în următorul pachet de sancțiuni.

Se pare că locuitorii din Franța, Republica Cehă, Țările de Jos, Brazilia și alte țări au sosit pentru a monitoriza votul în Republicile Populare Donețk (DPR) și Lugansk (LPR) și în regiunile Zaporojie și Herson, care sunt, în mare parte, controlate de forțele ruse.

Pasechnik agradece a Siria su decisión de reconocer las repúblicas de  Luhansk y Donetsk – La Agencia Árabe Siria de Noticias

Ucraina și susținătorii săi occidentali au etichetat referendumurile drept „false”, jurând că nu vor recunoaște rezultatele, indiferent de rezultat. Urnele din plebiscit s-au închis marți, 27 septembrie, la ora locală 16:00 (13:00 GMT). Șeful LPR, Leonid Pasechnik, a declarat că rezultatele preliminare vor fi gata în această seară.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE https://invictuswebmedia.com/: https://invictuswebmedia.com/2022/09/27/ue-ameninta-observatorii-straini-cu-privire-la-referendumurile-din-donbass/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: