sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăPoliticăUltimatumul AmCham: SUA ne schimbă iar Guvernul!

Ultimatumul AmCham: SUA ne schimbă iar Guvernul!

CĂTĂLIN TACHE

”Atractivitatea României în ochii investitorilor americani s-a erodat în ultimii ani. Trebuie să facem ceva”! Nu, nu este avertismentul transmis de AmCham cu doar câteva zile înainte ca sute de mii de români să ajungă în stradă, nici acum nu prea știu exact pentru ce. În fapt, ”bolovanul” care rostogolit apoi cu o adevărată desăvârșire operativă, a dus la avalanșa propagandistică de o amplitudine care a măturat o majoritate parlamentară care părea la acel moment mai sigură ca sistemul însuși.

Pleacă Guvernul Meu, vine Guvernul Meu…

Ce este drept, acesta seamănă izbitor, ca două picături de apă, cu cel transmis tot de Camera de Comerț Americană, înainte de declanșarea nebuniei din Piața Victoriei. Și care a dus la câteva schimbări succesive de Guverne. Iar dacă acum, aceeași Cameră de Comerț Americană, și tot prin intermediul președintelui AmCham, a recurs la transmiterea publică a unui ultimatum copy – paste, aceasta poate însemna un singur lucru… Și anume că Statele Unite ale Americii ne schimbă iar Guvernul!

Tot Energia, bat-o vina!

Și uite cum, într-un interviu cu bătaie lungă, președintele AmCham ”dă bilețelul” cu vădite ”indicații tehnice”. Astfel că, pentru a nu altera mesajul, fie el și subliminal, al președintelui Ionuț Simion, reluăm fragmente din ”învățăturile” șefului AmCham către guvernanții români…

AmCham a decis…

” … investitorii au nevoie de o ancoră de stabilitate, de perspectivă pe termen lung, de angajați educați și eficienți, de infrastructură adecvată pentru noua economice, dar și de un cadru fiscal competitiv…”.

” …ce trebuie însă să ne preocupe pe noi toți, la nivel de țară, este faptul că acești factori competitivi, cu excepția apartenenței la NATO și UE, s-au erodat în ultimii ani. Ei rămân încă relevanți, dar semnalul este că trebuie să facem ceva”.

Oferim ”ancora” solicitată sau iar se iese în stradă

Iar pentru a mai îndulci ”broscoiul de înghițit” de către autoritățile de la București, reprezentantul Camerei de Comerț Româno – Americană ne mai și ”mângâie pe cap”…

” … principalele avantaje competitive ale României, din perspectiva investitorilor americani, sunt apartenența la Uniunea Europeană și NATO, calitatea forței de muncă și infrastructura digitală”.

Numai că mesajul se încheie cu un nou ”frecuș la cap” : ” Cu excepția apartenenței la NATO și UE, în ultimii ani, factorii care făceau România atractivă pentru investiții s-au diminuat”.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.national.ro: https://www.national.ro/dezvaluiri/ultimatumul-amcham-sua-ne-schimba-iar-guvernul-775986.html

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: