joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăȘtiri AustriaVIENA,PREGĂTITĂ PENTRU BLACKOUT!

VIENA,PREGĂTITĂ PENTRU BLACKOUT!

CHIAR ÎN CAZUL UNEI ÎNTRERUPERI DE CURENT ÎN TOATĂ EUROPA, ORAȘUL ARE RESURSE PENTRU A FI REALIMENTAT DUPĂ DOAR O ZI FĂRĂ ELECTRICITATE!

Fără lumină, fără internet, fără transport public: în cazul unei pene de curent pe scară largă, totul se oprește. Wiener Netze i-a asigurat pevienezi că sunt bine pregătiți.

Potrivit unor experți, citați de heute.at, probabilitatea unor întreruperi de curent pe scară largă în viitorul apropiat a crescut și mai mult, ca urmare a războiului din Ucraina și a consecințelor acestuia. Mai presus de toate, aprovizionarea incertă cu gaze, generează îngrijorare. Prin urmare, nu numai țările, ci și orașele mari sunt sfătuite să ia măsuri de precauție în timp util, pentru a preveni o pană de curent – sau cum să reacționeze rapid și corect, dacă există defecțiuni la scară largă în rețeaua electrică.

Metropola germană Köln – cu puțin peste un milion de locuitori și lacirca jumătate din dimensiunea Vienei, se pregătește în prezent pentru întreruperi de curent de până la 72 de ore. Prin această declarație, managerul orașului Köln, Andrea Blome, a făcut ca consiliul orașului să se pună în mișcare și să ia măsuri, după cum relatează „Kölner Stadt-Anzeiger”.

„O pană de curent nu este predestintă!”, este convins Gerhard Fida, directorul general al Wiener Netze. „Acest lucru înseamnă că puteți face ceva preventiv împotriva ei și, dacă se întâmplă în toată Europa, vă puteți pregăti bine pentru restabilirea alimentării cu energie electrică. Și noi facem asta!”, a declarat Christian Call, purtătorul de cuvânt al Wiener Netze, pentru „Heute” .

„După cel mult o zi”, curentul va porni din nou!

Dacă, în ciuda tuturor lucrurilor, ar trebui să existe încă o întrerupere a curentului de lungă durată, la scară largă în Europa, „Austria și Viena, în special, sunt bine pregătite și putem furniza energie Vienei”, spune Call. Acest lucru este, de asemenea, atestat de experți independenți în întreruperi de electricitate. „Deși este de așteptat ca alimentarea cu energie în Europa să fie restabilită după o săptămână, electricitatea va fi repornită din nou în Austria, după cel mult o zi”, explică expertul.

„În calitate de operator de rețea regională, Wiener Netze este doar o mică rotă dințată în mecanismul continental, dar facem tot ce putem pentru a lua contramăsuri, pentru a preveni o întrerupere a curentului și, dacă este mai rău, restabilim alimentarea cu energie cât mai repede. posibil”, spune Call. Camerele de control al energiei de la Wiener Netze sunt „preluate non-stop de profesioniști, pentru a menține rețeaua stabilă”. Dacă apar abateri, de exemplu, în frecvență sau tensiune, se declanșează o alarmă, „și intervin imediat sistemele automate de stabilizare a rețelei a sistemului energetic, dacă este necesar, cu sprijin din zona centralei”, explică purtătorul de cuvânt.

Centralele speciale pornesc independent

Punctul culminant îl constituie așa-numitele „centrale electrice capabile de pornire automată”: Aceste centrale electrice speciale pot porni independent, fără ajutor extern. Pe lângă centralele de stocare a apei din Alpi, acestea includ și centralele termice din Viena. În acest fel, poate fi înființată o mică insulă de energie, care este extinsă, treptat, pentru a include și alte centrale electrice, cum ar fi centralele electrice cu apă, centrale solare și eoliene, până când toți clienții din zona rețelei sunt din nou alimentați. Infrastructura critică, precum spitalele sau pompierii, sunt acum echipate cu propriile generatoare de urgență și vor fi apoi primele care vor fi alimentate cu energie electrică din exterior, potrivit Wiener Netze.

Viena rămâne aprovizionată cu electricitate și în caz de întrerupere a energiei în toată Austria!

„Puterea centralelor electrice din regiunea Viena este suficientă pentru a acoperi necesarul mediu de putere al orașului!”, asigură purtătorul de cuvânt al Wiener Netze. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: