joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăSocialViorica Dăncilă aruncă în aer scandalul facturilor uriașe la energie electrică: "Prevederea...

Viorica Dăncilă aruncă în aer scandalul facturilor uriașe la energie electrică: „Prevederea legală care le poate face nule!”

Fostul premier Viorica Dăncilă aruncă în aer scandalul facturilor uriașe primite de români la energie electrică. Dăncilă spune că legea prevede obligativitatea ca furnizorii să facă regularizarea o dată la trei luni de zile și că facturile cu regularizări pe doi sau chiar trei ani sunt relativ suspecte.

„Majoritatea românilor se confruntă cu facturi uriașe la energie. Este foarte greu de înțeles faptul că un număr mare de abonați au primit facturi de regularizare pe un an, doi ani, sau chiar trei ani. C̲o̲n̲f̲o̲r̲m̲ ̲O̲.̲U̲.̲G̲.̲ ̲n̲r̲.̲ ̲1̲4̲3̲/̲2̲0̲2̲1, pentru modificarea și completarea Legii Energiei Electrice și Gazelor Naturale, nr. 123/2012, precum și pentru modificarea unor acte normative, distribuitorul de energie electrică și gaze este obligat să citească indexul contorului de energie și gaze naturale la intervale de maximum trei luni de zile.

Drept urmare, furnizorul este obligat să emită facturi de regularizare pe cel mult trei luni de zile, după ce primește datele de la distribuitor. Potrivit legii, oamenii nu mai trebuie să primească facturi de regularizare cu sume exorbitante pentru perioade mai mari de trei luni, iar coaliția de guvernare nu trebuie să mai permită ca românilor să li se pună în cârcă încă o povară. Prin măsurile luate, în lipsa unor decizii corecte și coerente, printr-o atitudine plină de nepăsare și dispreț, mulți români au fost aduși în pragul sărăciei. Partidul NAȚIUNE, OAMENI ÎMPREUNĂ, cere aplicarea legii și respect pentru cetățenii României!”, scrie Viorica Dăncilă pe Facebook.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.ziuanews.ro:https://www.ziuanews.ro/politica/viorica-d-ncil-arunc-n-aer-scandalul-facturilor-uria-e-la-energie-electric-prevederea-legal-care-le-poate-face-nule-1572648

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: