marți, iunie 6, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăSocialVISE VERZI PE PEREȚII UE: Parlamentul European vrea ca, pe viitor, țările...

VISE VERZI PE PEREȚII UE: Parlamentul European vrea ca, pe viitor, țările UE să producă 45% din energie din surse regenerabile, cum ar fi apa și soarele!

Comitetul pentru energie al UE a convenit să crească ponderea surselor de energie regenerabilă. Până în 2030, 45% din necesarul de energie al Europei ar trebui să provină din surse „verzi”, precum apa, soarele sau vântul. În plus, UE dorește să reducă consumul de energie în Uniunea Europeană cu 40%. Ca parte a Pactului ecologic european, acesta ar trebui să contribuie la o mai mare neutralitate climatică și la securitatea aprovizionării în UE.

Grupul Socialist (S&D) a convenit cu celelalte grupuri din Parlamentul UE din Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie asupra unei noi directive privind energia regenerabilă. Acordul prevede o creștere a ponderii globale a energiilor regenerabile în producția de energie din UE. Până în 2030, 45% din necesarul de energie urmează să provină din surse regenerabile – nu 40%, așa cum era planificat anterior. Accentul ar trebui să fie pe promovarea doar a formelor durabile de energie, potrivit negociatorului S&D Nicolás González Casares, citat de neuezeit.at. Aceasta include promovarea hidrogenului verde, energiei bio, solare și eoliene.

Eficiență energetică: consumul UE va fi redus cu 40%, prin energie regenerabilă!

Comisia pentru industrie, cercetare și energie nu numai că a convenit asupra utilizării sporite a energiilor regenerabile; ea a susținut și o mai mare eficiență energetică. Într-un proiect de lege, Grupul Socialist solicită o reducere cu 40% a consumului de energie, față de 2007. Acest lucru ar obliga fiecare stat membru al UE să își reducă propriul consum de energie cu 2% pe an, până în 2030. Propunerea urmărește să protejeze gospodăriile cu venituri mici de o povară excesivă, atunci când trec la energie regenerabilă, în UE. „Reducerea consumului de energie este bună pentru portofel și bună pentru planetă! De aceea, avem nevoie de obiective obligatorii de eficiență energetică la nivel național”, a declarat Niels Fuglsang (S&D).

Utopia Green Deal: Uniunea Europeană urmează să devină neutră din punct de vedere climatic, până în 2050!

Prin Green Deal, cele 27 de state membre UE s-au angajat să devină neutre din punct de vedere climatic până în 2050. Pentru a realiza acest lucru, trebuie reduse, în special, emisiile de gaze cu efect de seră. Înainte de pandemia de COVID-19, emisiile erau de 3,7 miliarde de tone de CO₂ – cu 24% mai puțin decât în ​​1990.

În special, țările UE din Europa Centrală și de Est au realizat reduceri semnificative, în ultimele trei decenii. Cu toate acestea, mare parte din aceasta nu se datorează utilizării energiei regenerabile sau măsurilor de economisire a energiei, ci reducerii semnificative a industriei, începând cu anii 1990.

Noi nu știm cum s-ar putea realiza neutralitatea climatică lanivel global, în condițiile în care Europa reprezintă doar o mică parte a planetei și dacă celelalte entități, cumult mai mari, nu și-au propus astfel de obiective! Poate, ne explică dna Ursula von der Leyen!

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: