sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăEconomieJefuirea firmelor românești a trecut de Senat!

Jefuirea firmelor românești a trecut de Senat!

de BOGDAN TIBERIU IACOB, preluare de pe www.inpolitics.ro

Extrem de controversatul proiect de modificare a legii de funcționare a camerelor de comerț nr.335/2007, care ar obliga absolut toate firmele din România să cotizeze bani grei către Camera de Comerț și Industrie a României pentru realizarea anuală a unui catalog al firmelor, a trecut zilele trecute de Senat și urmează să fie dezbătut în perioada următoare și la Camera Deputaților.

Legea, introdusă în primăvară de un grup de 26 de parlamentari PSD, PNL și UDMR, va obliga toate cele peste 1,5 milioane de firme din România, inclusiv persoanele fizice autorizate, să cotizeze anual cu sume cuprinse între 10 şi 100 de euro, pentru a se înscrie într-un aşa-numit Catalog al firmelor, realizat de Camera de Comerţ – practic, un Registru al Comerţului, paralel. Cine nu se conformează, nu-şi poate depune bilanţurile la Fisc.
Calcule sumare au relevat că CCIR ar cîștiga, anual, peste 60 de milioane de euro, din această afacere. Reacțiile au fost extrem de dure, de la presă și analiști economici, pînă la asociații de afaceri, incluzînd Consiliul Naţional al IMM-urilor (CNIPMMR), declarînd că este o taxă inutilă și împovărătoare.

Proiectul a primit aviz categoric negativ de la Consiliul Economic și Social, a primit obiecții majore de la Consiliul Legislativ și de la Consiliul Concurenței, aviz negativ de la comisiile parlamentare pentru buget-finanțe și învățămînt, aviz cu amendamente de la comisia juridică, etc.
Dar a trecut, bine mersi, de Senat, cu 74 de voturi pentru și 35 împotrivă, și merge la votul final la Camera Deputaților.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.flux24.ro: https://flux24.ro/jefuirea-firmelor-romanesti-a-trecut-de-senat/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: