sâmbătă, decembrie 9, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăExterneDezvăluiri despre Pentagon și Ucraina!

Dezvăluiri despre Pentagon și Ucraina!

A.T.

Pentagonul face demersuri pentru a crea un comandament cu sediul în Germania, care să se ocupe de coordonarea ajutorului militar destinat Kievului şi de antrenarea militarilor ucraineni, a informat, joi, 29 septembrie, cotidianul american The New York Times, citat de EFE.

Ziarul, care a citat surse anonime din administraţia americană, a indicat că noul comandament va fi înfiinţat în oraşul german Wiesbaden (landul Hessa) sub supravegherea generalului de armată american Christopher Cavoli, comandant suprem al forţelor aliate din Europa.

Publicarea informaţiei coincide cu avertismentul lansat joi de preşedintele SUA, Joe Biden, la adresa liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, potrivit căruia ţara sa nu va recunoaşte niciodată anexarea teritoriilor ucrainene de către Rusia.

”Vreau să fiu foarte clar. SUA nu vor recunoaşte niciodată, niciodată, niciodată, pretenţiile Rusiei asupra teritoriului suveran al Ucrainei!”, a declarat preşedintele american, cu prilejul Summitului Insulelor din Pacific, desfăşurat la Washington.

Biden a apreciat că referendumurile ilegale, în care patru teritorii din estul Ucrainei controlate de separatişti proruşi au decis să se alipească Rusiei, au fost ”o ruşine”, iar rezultatele lor au fost ”manipulate de Moscova”.

În plus, liderul de la Casa Albă a denunţat faptul că ”ambiţiile imperialiste ale lui Putin sunt o încălcare flagrantă a Cartei Naţiunilor Unite şi a principiilor fundamentale ale suveranităţii şi integrităţii teritoriale”.

Putin va semna vineri, 30 septembrie, anexarea regiunilor Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie. Decizia lui Putin de a încorpora în teritoriul Rusiei cele patru regiuni ale Ucrainei înseamnă că Moscova va anexa zone ample din estul şi sudul ţării vecine, reprezentând circa 15% din întregul teritoriu ucrainean, notează Reuters.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.cotidianul.ro:https://www.cotidianul.ro/dezvaluiri-despre-pentagon-si-ucraina/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d