sâmbătă, decembrie 9, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăExternePentagonul anunță o nouă tranșă de armament pentru Ucraina!

Pentagonul anunță o nouă tranșă de armament pentru Ucraina!

R.C.

Pentagonul a anunţat miercuri, 28 septembrie, un nou ajutor militar suplimentar de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, sub formă de comenzi de armament din partea industriei de apărare a SUA, relatează AFP.

Acest nou ajutor, destinat să întărească apărarea ţării pe termen mediu şi lung, include în special 18 sisteme de artilerie de precizie Himars, 150 de vehicule blindate „Humvee”, 150 de vehicule tactice-tractori de armament, radare şi sisteme de apărare anti-drone, a precizat Departamentul SUA al Apărării, într-un comunicat.

Acesta nu este armament destinat forţelor ucrainene care luptă în prezent împotriva forţelor ruse în estul şi sudul ţării, ci echipamente care vor fi livrate la Kiev în câteva luni.

Acest nou ajutor „demonstrează angajamentul Statelor Unite de a continua să sprijine Ucraina pe termen lung”, se arată în comunicat.

„Ajutorul reprezintă o investiţie pe mai mulţi ani, în capacităţi esenţiale pentru întărirea susţinută a forţelor armate ale Ucrainei, în momentul în care acestea apără suveranitatea şi teritoriul Ucrainei de agresiunea rusă”, a adăugat Pentagonul.

Această noua tranşă creşte ajutorul militar al SUA pentru Ucraina la 16,2 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse a ţării pe 24 februarie şi la 16,9 miliarde de dolari de la preluarea mandatului de către preşedintele Joe Biden, în ianuarie 2021.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.cotidianul.ro: https://www.cotidianul.ro/pentagonul-anunta-o-noua-transa-de-armament-pentru-ucraina/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d