sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăSocialCAZAREA REFUGIAȚILOR UCRAINENI – AFACERE PROSPERĂ PENTRU "BĂIEȚII DEȘTEPȚI" AI ÎNCHIRIERILOR!

CAZAREA REFUGIAȚILOR UCRAINENI – AFACERE PROSPERĂ PENTRU „BĂIEȚII DEȘTEPȚI” AI ÎNCHIRIERILOR!

BOGDAN TIBERIU IACOB

Doar în primele trei luni de după invazie, statul român a cheltuit zeci de milioane de euro pentru cazarea refugiaților ucraineni, punînd bazele unei afaceri bănoase pentru ceea ce am putea numi „băieții deștepți” ai închirierilor, atrage atenția deputata AUR Raisa Enachi, într-o interpelare către ministrul Finanțelor, Adrian Cîciu.

”Pentru hrana și cazarea refugiaților ucraineni, guvernul a plătit peste 100 de milioane de lei, doar că nu se știe pentru cîte persoane” afirmă Enachi.

”Zeci de milioane de lei, neimpozitați, s-au scurs către persoane private care au găzduit cetățeni ucraineni. Aproape 108 milioane de lei au fost cheltuite de stat în perioada aprilie-iunie pentru cazarea și hrana cetățenilor ucraineni. Din această sumă, 87,3 milioane sunt bani decontați de către persoane fizice, care au cazat ucraineni, iar restul, de către persoane juridice. Această practică a devenit destul de atrăgătoare, în comparație cu veniturile tipice din chirii, unde veniturile sunt mai mici și există taxe fiscale. Cei care primesc bani pentru cazarea ucrainenilor – până la 2.100 de lei pe lună pentru fiecare persoană fizică – nu trebuie să declare acest lucru la ANAF. Guvernul nu numai că nu a acordat direct ajutoare pentru locuințe refugiaților, dar oferă chiar și subvenții pentru hrană celor care îi găzduiesc.
Stimate dle ministru, vă rog să îmi precizați cum sunt decontate cheltulelile zilnice pentru hrana și cazarea cetățenilor ucraineni? De unde obține statul acești bani?” solicită deputata AUR. (B.I.)

foto: UNCHR

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.inpolitics.ro: https://inpolitics.ro/cazarea-refugiatilor-ucraineni-afacere-prospera-pentru-baietii-destepti-ai-inchirierilor_1838430714.html

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: