vineri, decembrie 13, 2024
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăSocialCEDARE DE SUVERANITATE PENTRU MULTINAȚIONALE!

CEDARE DE SUVERANITATE PENTRU MULTINAȚIONALE!

Scris de George Tărâță

Judecătorii Mariana Varga și Constantin Udrea

Teorie explozivă lansată de judecătoarea Mariana Varga: “Se încearcă eliminarea normelor constituționale, într-o viziune de ansamblu a protejării societăților multinaționale din România”. Judecătorul Constantin Udrea trage semnalul de alarmă: “Mai avem un pas și intrăm în disoluție!… Daca negăm Constituția, negăm existenta noastră că națiune”. Judecătorii Varga și Udrea condamna atentatul la Constituție comis de ministrul Justiției Catalin Predoiu.

Cunoscuții foști judecători Mariana Varga (foto stangă) și Constantin Udrea (foto dreapta) condamnă atentatul la Constituția României comis de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, prin scoaterea din Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor a sancțiunii disciplinare pentru nerespectarea deciziilor CCR. În prezent, vicepreședinți ai partidului Alianța pentru Patrie (APP), partid fondat de Codrin Ștefănescu și sprijinit de Liviu Dragnea, judecătoarea Mariana Varga – fosta președinte a Tribunalului Argeș, și colonelul-magistrat Constantin Udrea – fost judecător la Curtea de Apel Militară, au susținut joi, 18 august 2022, o conferință de presă, în care au atras atenția asupra pericolelor existente în noile Legi ale Justiției, gândite de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și care în viitorul apropiat vor intra în dezbatere în Parlamentul României.

Evident, principala problemă a privit propunerea lui Catalin Predoiu de eliminare a sancțiunii disciplinare pentru comiterea de către judecători și procurori a abaterii disciplinare constând în nerespectarea deciziilor Curții Constituționale a României, decizii obligatorii, potrivit art. 147 alin. 4 din Constituția României. O măsură prin care Predoiu dă, practic, liber la nerespectarea deciziilor CCR, pentru a-și impune viziunea, constând în “primatul dreptului european”, așa cum chiar ministrul Justiției a recunoscut.

Judecătorii care nu respectă deciziile CCR nu au ce să caute în sistem!

Astfel, judecătorii Mariana Varga și Constantin Udrea au sublinat că nerespectarea de către un magistrat a deciziilor CCR intra în contradicție flagrantă cu jurământul depus de judecători și procurori înainte de a-și începe activitatea prin care se angajează să respecte Constituția României. Or, un asemenea magistrat nu are ce să caute în sistemul judiciar.

De asemenea, colonelul-magistrat Constantin Udrea a atras atenția că nerespectarea deciziilor CCR înseamnă, în realitate, o negare a Constituției, or, prin negarea Constituției, se neaga însăși existența statului român. În plus, judecătorul Udrea a demontat teoria conform căreia dreptul european și deciziile CJUE ar avea prioritate în fața Constituției, explicând de ce o asemenea susținere este complet falsă.

Pe de altă parte, judecătoarea Mariana Varga a oferit o ipoteză extrem de interesantă pentru motivele pentru care se încearcă instituirea dreptului european asupra Constituției României. Mai exact, se dorește protejarea companiilor multinaționale din România, pentru ca acestea să beneficieze doar de prevederile din dreptul european, nu și de normele constituționale din România.

Iată declarațiile judecătorilor Mariana Varga și Constantin Udrea privind propunerea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu de eliminare a abaterii disciplinare pentru neresepctarea deciziilor CCR:

“Mariana Varga: Mesajul nostru este unul foarte simplu: fără Justiție nu există democrație, fără Justiție nu există stat suveran, fără Justiție nu există cetățean liber, fără Justiție nu există o națiune. Așa am gândit întotdeauna în cariera noastră de magistrați. Pentru noi, primatul reprezintă Constituția, nu vorbim despre un primat european, pentru că așa cum prevede legea fundamentală, Romania este stat suveran, independent, în care Constituția României este supremă.

Constantin Udrea: Nu ne jucăm cu valorile naționale, nu ne jucăm cu principiile de bază care stau la originea organizării și funcționării statului român, și ceea ce ne-a alertat foarte mult a fost că, prin vorba și mesajul actualului ministru al Justiției, s-a comunicat întregii țări că pe primul loc nu ar rămâne Constituția, ci normele de drept european. Am luat act de împrejurarea că ministrul Justiției, când a mers în fața CSM, să obțină avizul, i-a prevenit pe magistrați că, oricum, sub aspect politic, partidele din coaliție au ajuns la o înțelegere și că vor vota proiectul de lege, așa cum le este prezentat, cu alte cuvinte, le-a spus fie votați voi, dar important este că noi vom decide, câtă vreme avizul CSM, deși este obligatoriu de obținut, nu are valoare sub aspectul opiniei exprimate prin acel aviz. Să nu uităm că noi existăm ca națiune potrivit Constituției, să nu uităm că orice principiu de organizare și funcționare a societății românești are la bază Constituția României. Dacă plecam de la premisa că orice normă din Constituție este subordonată normelor europene, atunci am greșit. Constituția României, în forma actuală, este cea revizuita în anul 2003, ca urmare a necesitații aderării României la Uniunea Europeană. UE nu este un stat federal, UE este o alianță de state suverane și independente. Găsiți în art. 1 din Constituție că România este un stat suveran, național, independent, indivizibil. Iată deci că, la momentul la care România, Constituția în forma actuală, deci, adaptată la necesitățile aderării la UE, cuprindea aceste reguli, deci Bruxelles-ul a cunoscut conținutul Constituției Românie și nu a avut obiecțiuni. Pentru a tranșa chestiunea primatului între Constituție, între deciziile CCR și dreptul european, v-aș ruga să observați alin. 2 al art. 148 din Constituție, în care veți constata că normele europene în domeniile în care România a renunțat la suveranitate, au prioritate numai față de legile interne, nu și față de Constituție. Constituția este deasupra legilor interne. România este stat de drept prin voința Constituției, ale cărei principii sunt constestate chiar acum de către judecători. E dramatic că s-a ajuns aici, eu sper că se va pune punct. Intrăm într-un haos, dacă noi producem haos și dezastru, s-a terminat cu noi.

Mariana Varga: Judecătorul, la intrarea în profesie, depune acest jurământ: ‘Jur să respect Constituția și legile țării, să apăr drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuțiile cu onoare, conștiință și fără părtinire’. Este absurd, la acest moment s-a ajuns ca judecătorul român să întrebe Curtea de Justiție a Uniunii Europene dacă să aplice sau nu deciziile CCR, în condițiile în care a depus jurământul, în condițiile în care dispozițiile constituționale sunt obligatorii, și nu putem abdica în nici un fel de la norma constituțională fundamentală a țării. Deci nu se împacă (n.r. – nerespectarea deciziilor CCR cu jurământul), pur și simplu, magistratul respectiv ar trebui să răspundă. Relativ recent, am observat că o parte a asociațiilor de magistrați a adresat întrebări Comisiei Europene, comisarului european pe Justiție, exact în acest sens, solicită Comisiei Europene să intervină de urgență pentru ca statul de drept să nu moară în România, aceasta este formularea. În condițiile în care judecătorul știe foarte bine că nu se poate trece peste Constituție, sub nicio formă, știe foarte bine că nu există un tratat de aderare, orice fel de tratat al UE, care să permită acest lucru. Nu considerăm că poate fi eliminată aplicarea deciziilor CCR în fața oricărei decizii europene, în fața oricărei norme europeane. Am o părere legat de aceasta chestiune: cred că se încearcă eliminarea dreptului intern și a normelor constituționale, tot într-o viziune de ansamblu a protejării societăților multinaționale din România. Gândiți-vă puțin: dacă o societate multinațională ajunge într-un conflict și ajunge la CJUE sau la o altă instanță europeana, va trebui neapărat ca normele interne din România să fie ignorate în favoarea lor (n.r. – în favoarea normelor europene). Este mult de discutat, dar judecătorul român trebuie să respecte deciziile CCR, altfel nu își găsește locul în sistemul judiciar.

Constantin Udrea: Este aberant să se ajungă aici și mai avem un pas și intrăm în disoluție, pentru că, dacaăautoritatea constituțională nu mai funcționează la nivelul magistratului, nu mai funcționează nicăieri. Magistratul are principala obligație de a respecta supremația Constituției și a celorlalte legi ale țării. Este evident că, dacă între celelalte legi ale statului și norma europeană care are prioritate, apare această concurență, sigur că se aplica norma europeană, dar până la Constituție. Dacă negam valoarea Constituției sub aspectul jurământului, atunci ne negăm ca existență, pentru că noi am aderat la UE prin voința Constituției. Dacă vreodată se vă pune problema, și nu îmi doresc acest lucru, să ieșim din UE, se iese tot prin voința Constituției. Dacă noi negam Constituția, negăm piedestalul pe care ne aflăm, negăm însăși existența noastră ca națiune”.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luju.ro: https://www.luju.ro/cedare-de-suveranitate-pentru-multinationale-teorie-exploziva-lansata-de-judecatoarea-mariana-varga-se-incearca-eliminarea-normelor-constitutionale-intr-o-viziune-de-ansamblu-a-protejarii-societatilor-multinationale-din-romania-judecatorul-constantin-udre

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii