joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăEconomieSnus va deveni cel mai popular produs din tutun fără fum în...

Snus va deveni cel mai popular produs din tutun fără fum în Europa!

Produsul snus constă dintr-un amestec de pământ umed până la semi-umed și tutun pasteurizat și se utilizează plasându-l în spatele buzei superioare. Nicotina este apoi eliberată în mod natural, prin salivă și este absorbită de membrana mucoasă a gurii.

Este disponibil în mare măsură în două moduri, individual sau în pachete de porții, și este realizat din tutunuri selectate, în principal, uscate la aer și îmbunătățite cu fum, apă, sare și arome naturale.

Un studiu recent finanțat de Institutul Național al Cancerului (NCI) din SUA a arătat că snus este relativ la fel de eficient ca guma demestecat cu nicotină în a ajuta fumătorii să renunțe la fumat. Intitulat, „Studiu clinic randomizat al snusului versus nicotina medicinală în rândul fumătorilor interesați de schimbarea produsului” studiul a fost efectuat de dr. Dorothy Hatsukami și colegii ei de la Universitatea din Minnesota și Institutul de Cercetare Oregon.

În conformitate cu astfel de descoperiri și dovezi din Suedia, singura țară din UE care a permis utilizarea snus-urilor, renumita organizație de caritate britanică New Nicotine Alliance (NNA) a emis un comunicat de presă prin care solicită factorilor de decizie să implementeze interdicția contraproductivă la nivelul UE privind utilizarea snus-urilor.

Interesant este că Statele Unite, care tind să rămână în urma Marii Britanii în ceea ce privește reducerea efectelor nocive atunci când vine vorba de vaping, sunt cu un pas înainte în acest caz și au catalogat snusul drept „potrivit ca produs de sănătate publică”.

Snus-ul este deosebit de popular în Suedia, Danemarca și Norvegia, unde, așa cum s-a menționat mai sus, este legal și este considerat un produs eficient de reducere a daunelor provocate de fumat, ca Snus Nicopode. De fapt, nu doar că Suedia are cele mai mici rate de fumat din Europa, dar, mai important, are și cele mai scăzute rate de cancer pulmonar de pe întregul continent.

Substanțe mai puțin cancerigene?!

Deoarece este tratat în prealabil într-un proces foarte apropiat de pasteurizarea cu abur, nivelurile de TSNA (nitrozamine specifice tutunului, unul dintre principalele grupe de agenți cancerigeni din produsele din tutun) sunt reduse semnificativ, în timp ce neutralizează microorganismele și ajută la menținerea acestuia în stare proaspătă. Deoarece conține o cantitate semnificativ mai mică de TSNA decât majoritatea celorlalte produse din tutun, cercetările științifice recente indică faptul că nu există dovezi că utilizarea snus-ului este un factor cauzator de boli. Nu este asociat cu afecțiuni medicale asociate, în mod obișnuit, cu consumul convențional de tutun, cum ar fi sub cancer, boli cardiovasculare, accident vascular cerebral sau diabet, printre altele. Este utilizarea snus-ului noul fumat?!

Snus suedez

În Suedia se spune că studiile au arătat că disponibilitatea snus-urilor a avut, într-adevăr, un impact pozitiv asupra sănătății publice în, de exemplu, țările scandinave, cum ar fi Suedia. De fapt, statisticile arată că este cel mai popular ajutor pentru renunțarea la fumat din Suedia și Norvegia, deoarece este foarte eficient în a ajuta oamenii să renunțe la fumat.

Substanțe mai puțin cancerigene, fără decese din snus în Suedia
Mai puține substanțe cancerigene, fără decese din snus în Suedia (Bron)

Deoarece majoritatea consumatorilor de tutun de acolo preferă acum snusul decât fumatul de țigări, Suedia are cea mai mică incidență și mortalitate a cancerului pulmonar ca orice altă țară europeană, potrivit Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului (IARC) a Organizației Mondiale a Sănătății și a Clasamentului Mondial al Sănătății și după cum arată statisticile.

Snus-ul suedez este diferit, în multe privințe, de orice altceva din lumea tutunului. Fabricarea sa respectă proceduri stricte și standarde de igienă, deoarece este reglementată ca produs alimentar, de către Administrația Suedeză pentru Alimente și Medicamente.

Nu trebuie confundat cu produse similare, dar mai dăunătoare, cum ar fi tutunul american, care este fermentat comparativ, tutun de mestecat, tabac, sau diverse forme de alte tutunuri orale, cum ar fi cele utilizate în America, Africa de Nord și unele țări asiatice.

Simpla asociere a Snus-ului suedez cu astfel de produse a avut un efect negativ asupra Snus-ului suedez, deoarece a condus la presupuneri incorecte, în ciuda dovezilor insuficiente.

Mai multă atenție pentru snus-uri de la politicieni, social media, presă și mărci de țigări cunoscute!

Cu toate acestea, lumea se deschide. Recunoașterea tot mai mare a snus-ului suedez ca alternativă la consumul convențional de tutun a generat un interes real, în multe țări. Snus-ul suedez găsește, în prezent, noi aliați și surse de influență, atât în ​​cercurile politice, cât și în cele populare. Vocile independente sună în sprijinul suedezului Snus, atât în ​​social media, cât și în presa convențională internațională.

Un indiciu puternic al potențialului global îl constituie investițiile recente, asocierile în participație și colaborările dintre producătorii de companii de tutun suedeze Snus și Multi-International, precum Philip Morris International, care promovează, în prezent, Snus-ul suedez pentru piețele internaționale vizate sub mărcile lor de top Marlboro, Chesterfield și Parliment. a propriilor canale stabilite de vânzare și distribuție.

Strategii similare sunt folosite de British American Tobacco Group și Japan Tobacco Incorporated. Este, de asemenea, un fapt bine cunoscut în industria suedeză Snus, că liderii de piață fac investiții cu scopul declarat de a viza, în continuare, perspectivele interesante ale pieței asiatice.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: