marți, iunie 6, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăExterneSUA iau urma "fraudelor Covid": S-au furat 45,6 miliarde de dolari din...

SUA iau urma „fraudelor Covid”: S-au furat 45,6 miliarde de dolari din programul de asigurare de șomaj! Cum au acționat escrocii!

scris de ZIUA NEWS

Estimările arată că escrocii au furat, probabil, 45,6 miliarde de dolari, din programul de asigurare de șomaj al Statelor Unite, în timpul pandemiei COVID-19, aplicând tactici precum folosirea numerelor de securitate socială ale unor persoane decedate, a declarat un organism federal, citat de Reuters.

Cu aproximativ un an în urmă, fuseseră identificate fraude potențiale de aproape 16 miliarde de dolari. Raportul publicat joi de inspectorul general al Departamentului Muncii din SUA a identificat „o creștere de 29,6 miliarde de dolari, în plăți potențial frauduloase”.

Escrocii ar fi depus cereri de șomaj în valoare de miliarde de dolari în mai multe state simultan, în timp ce unii dintre ei au obținut beneficii folosind identitățile unor persoane decedate și ale unor deținuți care nu erau eligibili pentru ajutor. De asemenea, ei se bazau pe e-mailuri suspecte, care erau greu de urmărit, a precizat organismul de supraveghere în raportul său.

„Am stabilit că 205.766 de numere de securitate socială ale unor persoane decedate au fost folosite pentru a depune cereri de indemnizații pentru pandemie”, a adăugat raportul.

Programul de ajutor de șomaj al Statelor Unite a început în 2020, în primele zile ale epidemiei de coronavirus.

La începutul acestui an, Departamentul de Justiție al SUA l-a desemnat pe procurorul federal Kevin Chambers să conducă eforturile departamentului, pentru a ajuta la investigarea escrocilor.

În mai 2021, procurorul general Merrick Garland a lansat un COVID-19 Fraud Enforcement Task Force.

La începutul acestei săptămâni, procurorii federali au pus sub acuzare 47 de inculpați, acuzați că au furat 250 de milioane de dolari, dintr-un program de ajutor guvernamental care ar fi trebuit să hrănească copiii aflați în dificultate, în timpul pandemiei.

O organizație non-profit din Minnesota, Feeding Our Future, a fost acuzată că a orchestrat complotul. Fondatoarea acesteia, Aimee Bock, a negat că ar fi comis vreo infracțiune.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.ziuanews.ro: https://www.ziuanews.ro/stiri/sua-iau-urma-fraudelor-covid-s-au-furat-45-6-miliarde-de-dolari-din-programul-de-asigurare-de-omaj-cum-au-ac-ionat-escrocii-1572596

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: