joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăAnalize/Opinii/EditorialeZeli, predă-te sau fă-ți harakiri!

Zeli, predă-te sau fă-ți harakiri!

Cum a întins Putin o capcană pentru Occident!

Marc Aurel

Lumea face miștouri pe discursul lui Putin și râde de mobilizarea parțială. Nu știu dacă cine râde o face din prostie sau doar pentru a-și face curaj. De la profan la expert, toată lumea este convinsă (mai degrabă s-a lăsat convinsă) că, gata, Putin și Rusia sunt terminați. Ba chiar am auzit și un ministru (nu mai știu al cărei țări) că nici mobilizarea parțială nu poate schimba realitatea că Putin a pierdut războiul. Băi frate, oamenii ăștia și-au pierdut proprietatea cuvintelor! Nu este de mirare că toți bezmeticii vor război cu Rusia, fie el și nuclear. Adică, armata rusă ocupă 20% din Ucraina, dar Putin a pierdut războiul! Adică, rușii au pierdut 6.000 de soldați, ucrainienii aproape 80.000, dar Putin a pierdut războiul! Nu mă surprinde absolut nimic. Politicienii, experții militari, generalii sunt atât de incompetenți și lipsiți de viziune încât sunt total rupți de realitate. Trăiesc, undeva, într-o lume paralelă. În afară de fraze pompoase și deja uzate moral, nu sunt capabili de nici o strategie, de nici măcar o mutare în avans. Îi trage Putin după el și ei nu-și dau seama că drumul ăla duce fix în prăpastie. Euforia contra-ofensivei de la Harkov (care apropo, a costat armata ucrainiană 10.000 de morți) le-a luat mințile. Nu că ar fi avut mai multe înainte. Mai grav este că nici în “popor” nu există voci responsabile, competente și vizionare. Toți sunt spălați pe creier de media, transformată în curva politicii. Cei câțiva la care nu le-a ieșit cu spălarea pe creier sunt ștampilați drept “putiniști”, “rusofili”, “extremiști”.

Realitatea este atât de evidentă, încât ce face omul prost? O neagă! Claro! Și cu carcalacul au făcut la fel, și cu seringa la fel, și cu grendealul la fel. Deci, rușii cu ceva mai mult de 160.000 de oameni (unii zic 150, alții 180), plus militarii din Donbas și Wagner, atacă Ucraina și ocupă 20% din teritoriu, apărând o linie de front de 2.450 km, exact distanța de la Moscova la Haga. Cu 160.000+ armată?! Trebuie să fii prost ca noaptea (sau spălat pe creier cu șampon) să nu-ți dai seama că asta e o capcană. Și ce face NATO? Ce era logic să facă și ce se aștepta și Putin să facă. Trebuia să livreze. Să trimită bani, arme, echipamente, muniție care se toacă masiv de 7 luni încoace. Cred că în 7 luni s-a tras mai mult decât în doi ani de WW2. Au rămas armatele NATO, inclusiv cea americană, cu depozitele de armament și muniții goale. Pe lângă asta, s-au tocat zeci de mii de vieți ale soldaților ucrainieni. În plus, Europa nu mai are gaze și nici energie electrică și nici la alimente nu stă prea bine, inflația tropăie, se închid firmele. Și toate astea, cu 160.000+ de soldați? Băi, nu e de mirare că americanii și aliații (adică, sclavii) nu au mai câștigat un război de 20 de ani. Și acum vine Putin, după 7 luni de tocat intensiv resurse și spune că face mobilizare parțială și trimite în Ucraina încă 300.000 de soldați (hai, pentru că i se face milă de noi, doar 200.000) și mai spune că va folosi tot armamentul din dotare, inclusiv opțiunea nucleară.

Și acum vine rândul americanilor și aliații (adică sclavii), care se bat cu pumnul în piept că ei sprijină în continuare Ucraina până la victoria finală. Cu ce, bă, băieți? Că nu mai aveți de nici unele. Ok, bani poate să printeze Fed-ul și BCE-ul cât vor, în rest nu mai pot trimite mare lucru, decât dacă rămân în chiloți (adică, pradă lipsită de apărare) sau trimit armament cu rază lungă de acțiune (și dacă fac asta, eu vă sfătuiesc să mai trăiți o zi la maxim, pentru că alta nu mai apucăm). Și Ucraina ce mai dă? Soldați nu mai are, ăia puțini care mai există, sunt luați cu arcanul de pe stradă. Dar ce o să zică neamțul și franțuzul când vor rămâne în beznă și frig, fără bani și fără mâncare? Dar nea Xi poate pune și el de-o invazie. Și asta e repriza a doua. Mai bagă Putin 300.000 și pe urmă încă 600.000. Și atunci, ce mama naibii o să facem? Ce mai pompează americanii și NATO? Lozinci? Dar dacă bagă mobilizare generală? 25.000.000. Păi, ăștia nu se mai opresc decât la Lisabona!

Părerea mea este că nea Zeli (apropo, am auzit că alaltăieri seară, în așteptarea discursului lui Putin, l-au dus repede la buncăr), așada,r nea Zeli, pune mâna pe telefon și sună portarul de la Kremlin să-i transmită lui Putin că vrei pace! Sigur că, acum, concesiile vor fi mult mai mari, dar tot se poate aranja o pace pentru 100 de ani. Cine spune că acum nu se mai poate negocia este sau prost (și trebuie trimis să strângă gunoiul pe străzi) sau rău-intenționat (ăștia ar trebui trimiși la strâns gunoiul în penitenciar). Și dacă nea Zeli se codește, eu zic să-l mângâie puțin nea Bidon sau să-i șoptească de deochi nea Macrou, să pună naibii mâna pe telefon și să facă metanii la Putin. Altfel, va fi jale! Dacă americanii și aliații (adică, sclavii) ar fi avut 1% inteligență și încă 1% ar fi învățat ceva din istorie, ar fi oprit războiul ăsta, înainte să înceapă. Ah, și cineva trebuia să le spună că rușii sunt mari șahiști și își planifică jocul cu 10 mutări înainte. Războiul ăsta nu trebuia să înceapă, nu exista niciu n motiv, cu excepția unor politicieni decrepiți, pe care poporul trebuia să-i măture din societate, cu prima ocazie.

PS1: nu-mi veniți cu protestele de la Moscova și alte câteva orașe. Și pe 24 februarie au fost vreo câteva sute de protestatari, 81% îl sprijină pe Putin. Și nu-mi veniți nici cu manipulările ieftine, că s-au repezit rușii să plece din țară. Astea sunt povești pentru spălăței. Dacă îți iei timp și verifici, vezi că nu e așa. Probabil că sunt vreo sută, două, trei, care vor să-și ia tălpășița, așa cum au făcut și ucrainienii (îi văd prin mall-uri, – 28-30 de ani, numai buni de carne de tun). Și, apropo, știați că și în Ucraina este mobilizare? Generală, chiar. În plus, acolo iau și femeile. Despre ei, mai faceți mișto? Un om este un om, indiferent de care parte luptă. Nu merită nimeni să moară pentru niște politicieni decrepiți și hoți. Și dacă spuneți altceva, nu sunteți decât niște roboței jalnici.

PS2: și nu încercați să mă faceți “putinist”. Asta nu vă exonerează de lipsa gândirii. Activitatea mentală de a pune etichete, nu este gândire. Faceți un efort să gândiți. Ăla care pune etichete se va da de gol că nu poate gândi. Chiar vă încurajez să văd care gândește si care este spălățel…”

Marc Aurel

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: