sâmbătă, septembrie 23, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăSocial50 LEI PENTRU COPIII CARE FAC SPORT!

50 LEI PENTRU COPIII CARE FAC SPORT!

Regulile pentru folosirea banilor. Legea, în Parlament (Document)

Lumea Banilor

Proiectul pentru completarea Legii educației fizice și sportului 69/2000, prin care sunt sprijiniți financiar copiii care fac sport, a fost depus în Parlament. Concret, este vorba despre acordarea unor tichete lunare, în valoare de 50 lei.

Potrivit inițiativei legislative, copiii și juniorii legitimați la structurile sportive și care practică sportul în mod organizat, cu scopul de a participa la competiții sportive naționale și internaționale oficiale, sunt considerați sportivi de performanță și beneficiază lunar de un stimulent financiar, sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv.

Acoperirea cheltuielilor
În proiect se precizează că tichetele de sportiv sunt bonuri de valoare pe suport de hârtie, destinate exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanță, și pot fi utilizate numai pe teritoriul României, pentru servicii sau bunuri furnizate de persoane juridice cu care Ministerul Tineretului și Sportului a încheiat un acord în acest sens. Valoarea nominală a unui tichet de sportiv este de 50 lei. Fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet de sportiv pe lună.

Condițiile de utilizare
Fiecare tichet de sportiv pe suport de hârtie este valabil numai dacă are înscris numărul sub care a fost înseriat de către unitatea emitentă, și cuprinde următoarele mențiuni:

a) emitentul și datele sale de identificare;

b) valoarea nominală a tichetului de sportiv;

c) spațiu pentru înscrierea numelui, prenumelui și codului numeric personal ale sportivului;

d) interdicția de a utiliza tichetul de sportiv în alte scopuri decât în scopul activității sportive;

e) seria și numărul legitimației de sportiv, cu menționarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat și categoria de vârstă;

f) elementele de identitate vizuală ale structurii sportive și ale Ministerului Tineretului și Sportului.

Tichetul de sportiv are perioada de valabilitate de un an, de la data emiterii. După expirarea termenului de valabilitate, acesta devine nul. Proiectul stipulează că tichetele de sportiv nu înlocuiesc alte forme de venit oferite de structurile sportive.

*Proiectul: https://luba.ro/wp-content/uploads/2022/09/tichete-sport.pdf

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luba.ro:https://luba.ro/50-lei-pentru-copiii-care-fac-sport-regulile-pentru-folosirea-banilor-legea-in-parlament-document/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: