joi, iunie 1, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăȘtiri AustriaMINISTRUL RAUCH ANUNȚĂ O NOUĂ LEGE A EPIDEMIEI!

MINISTRUL RAUCH ANUNȚĂ O NOUĂ LEGE A EPIDEMIEI!

Majoritatea reglementărilor sunt tot cele vechi

Comisia Curții de Conturi din Austria a examinat gestionarea crizei de către autoritățile sanitare în pandemie. Legea Epidemiei este în curs de revizuire.

La prima ședință a Comisiei Curții de Conturi de joi, 15 septembrie, a fost examinată gestionarea crizei de către autoritățile sanitare în pandemia corona din 2020. Potrivit ziarului heute.at, două rapoarte ale Curții de Conturi au stabilit recomandări pentru îmbunătățirea managementului și cooperării pandemiei, potrivit unei directive a Direcției Parlamentare.

Acest lucru afectează, de exemplu, colectarea și comunicarea datelor, precum și cooperarea dintre autorități și toate părțile interesate. Ministrul Sănătăţii, Johannes Rauch, a anunţat că vor fi luate în considerare recomandările Curţii de Conturi. Printre altele, urmează a fi revizuite Legea Epidemiei și planul epidemiilor, îmbunătățirea infrastructurii tehnice de colectare a datelor și optimizarea profilului profesional al serviciului de sănătate. Într-o comparație internațională cu Sistemul de Raportare Epidemiologică (EMS) și Managementul Crizelor și Dezastrelor de Stat (SKKM), autoritățile sanitare din Austria au avut un bun punct de plecare pentru înregistrarea procesului de infecție. Drept urmare, a existat un număr suficient de noi infecții pentru a controla blocajele și măsurile de deschidere. Curtea de Conturi consideră că este nevoie de optimizare în înregistrarea cursului bolii, a măsurilor de izolare și a utilizării spitalelor.

Scăderea asistenței medicale regulate în primul val al pandemiei este documentată și în raportul Curții de Conturi. În 2020, au fost cu circa 6,55 milioane de consultații medicale mai puține și cu aproximativ 135.000 de controale mai puține decât în ​​2019.

Actul Epidemic datează din 1913!

Raportul critică, de asemenea, faptul că funcțiile-cheie esențiale pentru sănătatea publică nu au fost ocupate de mult timp și că posturile permanente în departamentele de specialitate de sănătate publică nu au fost suplimentate. Acest lucru a limitat capacitatea ministerului de a acționa.

Actul Epidemic, care datează din 1913, nua mai fost actualizat, mai spune raportul. O modificare necesară ar trebui să reglementeze mai detaliat cooperarea dintre autorități și să asigure procese și responsabilități clare. Raportul a fost acceptat în unanimitate de Comisia Curții de Conturi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d blogeri au apreciat: